Μετά από είκοσι χρόνια ο Ρώσος μεγιστάνας, Ρομάν Αμπράμοβιτς, αποφάσισε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να αφήσει τη διαχείριση της Τσέλσι στο φιλανθρωπικό ίδρυμα των πρωταθλητών κόσμου.

Η Αγγλία ως μία από τις κυρώσεις της κατά τους Ρώσους μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία αποφάσισε πως ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι δεν θα μπορεί να μπει στη χώρα, με τον Αμπράμοβιτς, να αφήνει την διαχείριση και γενική εποπτεία των «μπλε» μέχρι νεοτέρας.

Σε δήλωσή του, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς ιδιοκτησίας μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως θεματοφύλακας του συλλόγου, του οποίου η δουλειά είναι να διασφαλίσει ότι είμαστε τόσο επιτυχημένοι όσο μπορούμε σήμερα, καθώς και να οικοδομήσουμε για το μέλλον, διαδραματίζοντας επίσης θετικό ρόλο στις κοινότητές μας. Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά νου το συμφέρον του συλλόγου. Παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι’ αυτό δίνω σήμερα στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος της Chelsea τη διαχείριση και τη φροντίδα της ομάδας. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη θέση για να φροντίσουν τα συμφέροντα του συλλόγου, των παικτών, του προσωπικού και των φιλάθλων».

Προηγούμενο άρθροΕκρήξεις και αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο – Στις φλόγες διυληστήριο και αγωγές φυσικού αερίου
Επόμενο άρθροΤο YouTube απαγόρευσε σε ρωσικά κανάλια να έχουν έσοδα από διαφημίσεις στην πλατφόρμα του