Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να κατακτήσει το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημά της έπειτα από τη νίκη της, 3-0, επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των playoffs στη Super League, καθώς έφτασε τους 75 βαθμούς και απέκτησε διαφορά τεσσάρων από τους δεύτερους “πράσινους”. Η ΑΕΚ απειλήθηκε σε όλο το παιχνίδι κατ’ εξαίρεση, “έσβησε” Ιωαννίδη και Μπακασέτα, κατέστρεψε το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους και έφτασε σε μια νίκη δίκαιη.

Το στατιστικό με τις 30 επαφές της ΑΕΚ έναντι των επτά του Παναθηναϊκού μέσα στην περιοχή, λέει πολλή από την αλήθεια του παιχνιδιού.
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Βοήθησε το γρήγορο γκολ

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την ανασφάλεια των “πράσινων”. Σαν να μην έφτανε που ο Αλμέιδα έκανε μία από χόρτα τακτικά τον Τερίμ, οι “κιτρινόμαυροι” κυνηγούσαν επίζηλα και αρειμανίως κάθε μπάλα και έτσι έφτασαν στο γκολ νωρίς. Ο Αράο έφτασε στο κέντρο, ο Ελίασον κυνήγησε την κόντρα, ο Πινέδα την έφερε στον έλεγχό του, την επέστρεψε στον Σουηδό, που μπήκε παράλληλα στην περιοχή και άνοιξε το σκορ. Μόλις στο 7′.

Θα μπορούσε να έχει ανοίξει νωρίτερα το σκορ, με την κεφαλιά του Πόνσε ακριβώς στο 5′.

Φυσικά, αυτό δεν είναι καλός οιωνός στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παρ’ όλα αυτά, όποια αντίδραση έβγαλε ο Παναθηναϊκός αργότερα, ήταν αντανακλαστική και σπασμωδική.

Δίκαια παράπονα για τη φάση του Κώτσιρα

Οι “πράσινοι”, πάντως, δικαίως διαμαρτύρονται για τη φάση του 26′, που επέφερε την κίτρινη στον Φατίχ Τερίμ και… όλο το τεχνικό επιτελείο του, ήτοι τους δύο συνεργάτες του.

Διότι μπορεί αυτό που έκανε ο Αραούχο στον Κώτσιρα πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής και με το αριστερό πόδι του παίκτη του Παναθηναϊκού μέσα σε αυτήν να είναι χαζό, αφού πρόκειται για άγαρμπο μαρκάρισμα, οπότε είναι οπωσδήποτε παράβαση.

Εξαρτάται, βεβαίως, αν η φάση κρίνεται σημαντική στην έκβαση του παιχνιδιού και τι θα έκανε το επικείμενο πέναλτι στη ροή. Είναι συζήτηση αέναη, σε ματς τόσο μονόπαντο, και οπωσδήποτε φιλοσοφική.

Όταν δε ο Ακαϊντίν κλώτσησε αέρα για να δώσει την ευκαιρία στον Πόνσε να κάνει το 2-0 στο 38′, το παιχνίδι είχε… γείρει στα κιτρινόμαυρα.

Προηγούμενο άρθροDesirMED: Συνάντηση εργασίας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παγγαίου
Επόμενο άρθροΕυρωεκλογές 2024: Πότε θα διεξαχθούν και πώς θα ψηφίσετε – Τα κόμματα που θα συμμετάσχουν