Πολλά τα βάρη για τη Θάσο σε ό,τι αφορά την ύδρευση για το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θάσου κ. Κώστα Μανίτσα ευελπιστούν να αντέξουν τα δίκτυα ύδρευσης που έχουν εκσυγχρονιστεί.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «εμείς έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα αλλά στη συνείδηση όλων μας πρέπει να γίνει βασική αρχή ότι το νερό στο νησί μας δεν είναι ανεξάντλητο. Εμείς θα διδάξουμε και τον τουρίστα, εμείς θα του δώσουμε να καταλάβει ότι εδώ που έρχεται είμαστε νησί και όχι στεριά. Εάν όλοι μας καταλάβουμε και συνειδητοποιήσουμε το ότι το νησί μας υδροδοτείται από φυσικές πηγές κατά 75%-80% και κατά 20%-25% από γεωτρήσεις, τότε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».
«ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ»

Πρόσθεσε ότι «φαίνεται ότι φέτος το τουριστικό προϊόν θα είναι αρκετά ανεβασμένο σε σχέση με πέρυσι. Οι υποδομές που είχαν ξεκινήσει πριν από χρόνια, έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται άλλες τόσες. Είμαστε, δηλαδή, στο στάδιο της υλοποίησης, στον εκσυγχρονισμό των δικτύων, θα έχουμε καινούργια και ασφαλή δίκτυα, γεωτρήσεις καινούργιες. Όλα έχουν το δρόμο τους, αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε ότι είμαστε νησί. Ότι το νερό μας στο νησί δεν είναι ανεξάντλητο. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε απ’ έξω. Δεν είμαστε στεριά. Είμαστε ένα νησί με πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα αλλά πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα για τις 15-17 χιλιάδες κόσμου κι όχι για 150 χιλιάδες που μαζεύει το καλοκαίρι.
Αυτά είναι τα προβλήματα και γι’ αυτό πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη. Να δούμε πώς μπορούμε να επαναχρησιμοποιούμε το νερό για ποτίσματα, για διάφορες εργασίες. Διότι όλη η Θάσος, μηδενός εξαιρουμένου, έχει άμεσο συμφέρον από τον τουρισμό. Όλο το νησί. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ωφελείται από τον τουρισμό».

Προηγούμενο άρθροΚλειστά φέτος τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων λόγω έργων
Επόμενο άρθροΜιχάλης Μεταξάς: Κανένας δεν γνωρίζει πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση και πού θα σταματήσει διότι όλα είναι γεωπολιτικά παιχνίδια