Αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω των οικονομικών και της πανδημίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εστιατόρων κ. Μάκη Κωνσταντινίδη ο κλάδος τους δοκιμάζεται και την ίδια ώρα δεν έχουν καμία οικονομική στήριξη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ο κλάδος μας περνάει δύσκολες στιγμές. Χρειάζεται ενίσχυση, ένα οικονομικό πρόγραμμα, επιδότηση ενοικίων, μια ενίσχυση για το ενεργειακό κόστος που ανέβηκε πάρα πολύ. Δεν βρήκαμε ανταπόκριση σε όλα αυτά παρά μόνο τμηματικά, για αναστολή εργασίας. Το ζήτημα είναι ότι μειώθηκε κατά πολύ η κίνηση. Ο καιρός δεν βοηθάει, τα μέτρα για την πανδημία κράτησαν τον κόσμο μέσα και βιώνουμε μια κατάσταση με μαγαζιά να κλείνουν ή να μην ανοίγουν το βράδυ κι άλλα αναστέλλουν τη λειτουργία τους μέχρι την άνοιξη. Ο κλάδος δίνει αγώνα για την επιβίωσή του».

ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Πρόσθεσε ότι «συνετέλεσαν όλα. Ακόμη και ο καιρός που μας ταλαιπωρεί αυτές τις μέρες. Το ζήτημα είναι ότι η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει για να επιβιώσει ο κλάδος. Χωρίς επιστρεπτέα, επιδότηση ενοικίων και αναστολές εργασίας ο κλάδος θα περάσει δύσκολες στιγμές και πιστεύω ότι θα κλείσουν κι άλλα μαγαζιά. Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα.

Έχουμε το ενεργειακό κόστος που έχει εκτιναχθεί και υπάρχουν επιχειρήσεις που πληρώνουν πιο πολλά στην ενέργεια παρά για το ενοίκιο. Είναι εξωφρενικές οι τιμές. Η ενέργεια, οι πρώτες ύλες, έχουν ανατιμηθεί όλα και κανείς δεν τολμάει να ανεβάσει τιμές. Το κόστος πέφτει επάνω μας, αφού ο καταναλωτής δεν αντέχει κι άλλες αυξήσεις. Μακάρι να παρθούν γρήγορες αποφάσεις, να ενισχυθεί ο κλάδος και να μην κλείσουν μαγαζιά. Είναι τραγικό να αναγκάζεσαι να κλείσεις το μαγαζί σου και να βγάζεις στην ανεργία το προσωπικό σου».

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Προμούσας: Προχωρούμε σε μία διαδικασία εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης του δήμου και κάποιοι μένουν στο γιατί το κάνουμε
Επόμενο άρθροΒασίλης Λεμονίδης: Η μόνη ελπίδα που μας επισκέφθηκε ήταν οι καιρικές συνθήκες