Κατηγορηματικά διέψευσε τοπικό δημοσίευμα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Καβάλας κ. Γιάννης Προμούσας ότι θα δώσει το λογισμικό σε ιδιωτική εταιρεία. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για κακόβουλο δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δεν έχω διαβάσει το δημοσίευμα και υποθέτω ότι προέρχεται από συγκεκριμένη εφημερίδα. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με το πρωτοσέλιδο αλλά αντιλαμβάνομαι το πνεύμα και την σκοπιμότητά του. Άκουσα σε τοπικό κανάλι από δημοτικό σύμβουλο ότι η Καβάλα είναι μικρή και υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα συγκεκριμένα λογισμικά και μας ενημερώνουν. Δηλαδή, ρωτάω εγώ, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ενημερώνει τους δημοτικούς συμβούλους και τους βάζει να κάνουν ερωτήματα και πιθανόν και κάποιο Μέσο; Τους βάζουν δηλαδή κάποιοι επαγγελματίες να μας ρωτάνε; Γι’ αυτόν το λόγο μας ρωτάνε; Ποτέ δεν δεχθήκαμε την ερώτηση για το λόγο που αποφασίσαμε να αλλάξουμε τα λογισμικά μας, τι προβλήματα υπάρχουν και τι αντιμετωπίσαμε όταν αναλάβαμε, ποια η σκοπιμότητα και τα οφέλη που θα έχουμε; Υπάρχει μόνο μια εμμονή γιατί αλλάζουμε το λογισμικό και με ποια διαδικασία. Ανούσιες ερωτήσεις.

Όταν ανέλαβα, στο Τμήμα Μισθωμάτων η κατάσταση ήταν τραγική. Στο Τμήμα Παρεπιδημούντων επίσης. Στις κλήσεις, είχαν μαζευτεί εκατοντάδες παλαιοτέρων ετών και κάναμε αγώνα για να τις φέρουμε σε καλό επίπεδο. Στις λαϊκές αγορές υπήρχε απαρχαιωμένος τρόπος είσπραξης σε επίπεδο τριτοκοσμικών χωρών. Δεν υπήρχαν αρχεία ανείσπρακτων οφειλών από το 2017 και κάναμε 58 χιλιάδες εγγραφές, ενώ υπήρχε κίνδυνος να χάσουμε τα χρήματα. Δεν υπήρχε αρχείο ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων και το ξεκινήσαμε ήδη. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με δημοτικά τέλη που εισπράττουμε. Με λίγα λόγια, γι’ αυτά κανείς δεν με ρώτησε. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι γιατί αλλάζουμε τις εφαρμογές. Αυτός είναι ο λόγος. Διότι δεν ήμουν ικανοποιημένος από την εικόνα μέχρι τώρα. Και φυσικά θα προχωρήσουμε και σε πολλές άλλες αλλαγές και θα δούμε αλλαγές που μεσοπρόθεσμα θα δουν οι δημότες τα οφέλη».

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ

Πρόσθεσε ότι «αυτήν τη στιγμή γίνεται μια εξαιρετική δουλειά στο Δήμο Καβάλας. Προχωρούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρχει μια διαλειτουργικότητα και διασυνδεσιμότητα μεταξύ των τμημάτων. Να μπορούμε να συντάσσουμε γρήγορα χρηματικούς καταλόγους για να μην χάνει έσοδα ο Δήμος Καβάλας, με σύγχρονο τρόπο και να ανταποκρινόμαστε στις υπηρεσίες που μας ζητάει ο δημότης και να μην ταλαιπωρείται στις πληρωμές του. Προχωρούμε σε μία διαδικασία εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης του Δήμου Καβάλας. Και κάποιοι μένουν στο γιατί το κάνουμε. Και δεν έχω κάνει καμία σύμβαση και συμφωνία με κανέναν, χωρίς πρώτα να το περάσω ως υπηρεσία από διαδικασία ελέγχου.

Η εταιρεία μας έδωσε μια δυνατότητα χρήσης και πρόσβασης στις άλλες εφαρμογές να δούμε αν μπορούμε να τις λειτουργήσουμε. Κάνουμε κάποιες δοκιμές και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Και, ναι, θα προχωρήσουμε σε συνεργασία με αυτήν την εταιρεία κι έχουμε κάθε δικαίωμα του νόμου να πάμε σε απ’ ευθείας ανάθεση. Αυτό γίνεται, με απόλυτη νομιμότητα για να πάμε το Δήμο Καβάλας μπροστά».

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου)
Επόμενο άρθροΜακάρι να παρθούν γρήγορες αποφάσεις, να ενισχυθεί ο κλάδος και να μην κλείσουν μαγαζιά, δηλώνει για την εστίαση ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων, Μάκης Κωνσταντινίδης