Αρνητική είναι η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας και λόγω της κακοκαιρίας. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης υπογράμμισε πως γενικότερα υπάρχει πρόβλημα οικονομικό και παρά τις εκπτώσεις η εμπορική κίνηση είναι παγωμένη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η αγορά κινείται όπως οι εξωτερικές θερμοκρασίες. Είναι παγωμένη και κοντά στο «μηδέν» όσον αφορά την επισκεψιμότητα, την εισροή χρημάτων στα καταστήματα, πραγματικά δεν υπάρχει προϊόν που να χρήζει κατανάλωσης. Είναι πολλοί οι παράγοντες που συντελούν σ’ αυτήν την τελική κατάσταση. Παίζει ρόλο το οικονομικό και το ψυχολογικό κομμάτι, οι ανάγκες που δεν δημιουργούνται στους καταναλωτές διότι με κλειστή σχεδόν την εστίαση, δεν έχουν το ερέθισμα να βγουν και μαζί δεν έχουν την ανάγκη να αγοράσουν κάποια προϊόντα ένδυσης- υπόδησης. Αυτά σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων τον τελευταίο καιρό συν την ανασφάλεια του κόσμου να κυκλοφορήσει έξω, δημιουργούν ένα μείγμα εκρηκτικό για την κατανάλωση και τις εισπράξεις των καταστημάτων».

ΧΑΜΗΛΗ ΚΙΝΗΣΗ

Πρόσθεσε ότι «δεν περιμέναμε επ ουδενί να είναι η περίοδος των εκπτώσεων τόσο χαμηλή σε επισκεψιμότητα. Περάσαμε έναν Δεκέμβριο με χαμηλή κίνηση πλην τις 2-3 μέρες των Χριστουγέννων, πιστεύαμε ότι στις εκπτώσεις θα δημιουργηθούν οι ανάγκες στους καταναλωτές αλλά δυστυχώς η επιθυμία και οι ελπίδες μας δεν ευοδώθηκαν. Η μόνη ελπίδα που μας επισκέφθηκε ήταν οι καιρικές συνθήκες με αυτό το όνομα που ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ευτυχώς η περιοχή μας δεν δυσκολεύτηκε σε τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις διότι δεν ξέραμε και εμείς τι θα ζούσαμε εδώ».

Κατέληξε λέγοντας ότι «τα πράγματα είναι τραγικά. Η πανδημία νίκησε το εμπόριο. Νίκησε την αγορά η οποία δεν νικήθηκε ούτε στα 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης και από τα προβλήματα που προέκυψαν αυτήν την περίοδο. Αλλά η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερε να νικήσει το εμπόριο και το επιχειρείν».

Προηγούμενο άρθροΜακάρι να παρθούν γρήγορες αποφάσεις, να ενισχυθεί ο κλάδος και να μην κλείσουν μαγαζιά, δηλώνει για την εστίαση ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων, Μάκης Κωνσταντινίδης
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Δέμπα- Γάκη για τις επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά και τον τουρισμό