Ικανοποιητικά είναι τα τακτικά έσοδα του Δήμου Καβάλας για το Β’ τρίμηνο του 2022. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Προμούσας σημείωσε πως σε σχέση με την περίοδο που διανύουμε η κατάσταση είναι ικανοποιητική.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «στην προηγούμενη Οικονομική Επιτροπή είχαμε ως θέμα τη σύνταξη της μηνιαίας έκθεσης των αποτελεσμάτων προϋπολογισμού για το β’ τρίμηνο του 2022.

Θεωρώ ότι δεδομένων των συνθηκών, τα τακτικά έσοδα του Δήμου Καβάλας είναι αρκετά ικανοποιητικά. Βεβαιώσαμε το 41/%5 των εσόδων και έχουμε εισπράξει το 47%. Βιώνουμε μια παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει απόρροια και στους δήμους και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολύ δήμοι κινδυνεύουν να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός τους, έχουν τρομερές ανατιμήσεις και είναι μια συνέχεια της κρίσης την οποία βιώσαμε και πέρυσι λόγω του κορωνοϊου.

Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρώ πολύ ικανοποιητική την πορεία των εσόδων μέχρι εδώ. Επίσης γίνεται μια πολλή καλή και οργανωμένη δουλειά στα έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών. Προχωρούμε σε βεβαιώσεις ανείσπρακτων δημοτικών τελών από το 2017 ως τώρα. Επίσης, γίνεται πολύ καλή δουλειά με τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα από τα οποία ο Δήμος Καβάλας μπορεί να εισπράττει υπό προϋποθέσεις».

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ

Πρόσθεσε ότι «εκεί που δεν είμαστε ικανοποιημένοι είναι με τα ανταποδοτικά, δηλαδή με τα έσοδα που εισπράττουμε από τα τρέχοντα δημοτικά τέλη με τους παρόχους ενέργειας. Επιβεβαιώνεται η ανησυχία που είχα, όπως κι όλη η διοίκηση, σχετικά με τα τέλη και δυστυχώς φαίνεται η αστοχία της επιλογής της Αντιπολίτευσης. Είμαστε ανησυχητικά χαμηλά στα ανταποδοτικά που είναι τα έσοδα τα οποία αξιοποιούνται σε καθαριότητα και οδοφωτισμό.

Έχουμε έγγραφο του υπουργείου που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πληρωμές μέσω τακτικών εσόδων, όπως η μισθοδοσία αλλά υπάρχουν κι άλλες δαπάνες που πρέπει να πληρωθούν. Πιστεύω ότι παρά τις δυσκολίες θα καταφέρουμε να το φέρουμε εις πέρας κι αυτό».

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Για την προσφυγή για τους ναυαγοσώστες είπε ότι «επειδή υπήρξε μια σχετική καθυστέρηση από την Επιτροπή Πολυσύχναστων Παραλιών σχετικά με το Περιγιάλι κατά πόσο έπρεπε να βάλουμε δύο ναυαγοσώστες, κινηθήκαμε με τη διαδικασία του άρθρου 32 σε ό,τι αφορά την πρόσκληση προς διαπραγμάτευση προς τους οικονομικούς φορείς. Για δεύτερη συνεχή χρονιά δεχθήκαμε αρχικά μια ένσταση και φέτος μια προσφυγή στην νέα αρχή δημοσίων συμβάσεων από επαγγελματία ο οποίος προσπαθεί με παράπλευρους τρόπους να δημιουργήσει προβλήματα όσον αφορά τη διαδικασία με το άρθρο 32. Για ακόμη μία φορά ο Δήμος Καβάλας δικαιώθηκε. Η διαδικασία που ακολούθησε ήταν σύννομη και σωστή. Πίσω από όλα αυτά υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις που δεν είναι τυχαίες. Είναι κάτι σύνηθες για μερίδα της αντιπολίτευσης που θέλει να μηδενίσει το έργο. Θέλει να είναι καταστροφική προκειμένου να έχει πολιτικό όφελος. Το ίδιο έχει ειπωθεί για πολλά πράγματα που έχουμε κάνει αλλά συνεχώς η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δικαιώνεται και πραγματικά στο τέλος ο κόσμος θα κρίνει το πώς λειτουργεί ο καθένας μας και ποιες είναι οι σκοπιμότητές του. Αν είναι προς όφελος του Δήμου Καβάλας ή προς όφελος του συγκεκριμένου επαγγελματία».

Προηγούμενο άρθροΦίλιππος Αναστασιάδης: Μια εβδομάδα μετά την πτώση του αεροσκάφους και είμαστε όλοι επί ποδός
Επόμενο άρθροΣτο υψηλότερο σημείο κινείται τουριστικά η Θάσος, με τζίρους του 2018 και του 2019