Στο υψηλότερο σημείο κινείται τουριστικά η Θάσος με πληρότητες που αγγίζουν το 99%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη η τουριστική κίνηση είναι αντίστοιχη του 2019 ενώ το στοίχημα πλέον είναι ο Σεπτέμβριος.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η Θάσος έχει αρκετό κόσμο, έτσι όπως θα έπρεπε να ήταν κάθε καλοκαίρι τέτοια εποχή. Έχει επανέλθει ο τζίρος στα επίπεδα του 2019 και του 2018 και είναι ένα καλοκαίρι που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα δύο προηγούμενα. Έχουμε μπει, πλέον, σε μία καινούργια κανονικότητα.

Πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε και τον Αύγουστο. Ο μήνας κλειδί είναι ο Σεπτέμβριο για να δούμε αν έχουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή επισκέψεις και εισπράξεις τουλάχιστον όσες το 2019.

Η Θάσος ευνοείται από την προσέγγιση σε μεγάλες βαλκανικές χώρες. Σε μία μικρή απόσταση υπάρχουν πολλά εκατομμύρια άνθρωποι. Κυρίως βλέπουμε ότι η άνθηση των οικονομιών της περιοχής βοήθησε στο να έρθουν εδώ, με κλασικό παράδειγμα τους Ρουμάνους που έρχονται περισσότερες από μία φορά. Πολλοί που δοκίμασαν και άλλα μέρη της Ελλάδας επανήλθαν στο νησί διότι εδώ τους αρέσει περισσότερο. Είναι και αυτοί που ξοδεύουν περισσότερο, αφού πέρα της διανυκτέρευσης υπάρχει και σίτιση. Οι ταβέρνες και τα εστιατόρια έχουν πάρα πολλή δουλειά αυτό το διάστημα κι αυτό οφείλεται κυρίως στους πελάτες από τη Ρουμανία.

Κι άλλες αγορές είναι σημαντικές, όπως η Πολωνική που έχει ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια κι έχει αντικαταστήσει στη δεύτερη θέση μετά τους Γερμανούς, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι Έλληνες που ζουν εκεί κι έρχονται για διακοπές. Επομένως το νούμερο που έχουμε από τη Frapport δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στους τουρίστες. Υπάρχει διαφοροποίηση των αγορών και πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί για να έχουμε συνέχεια πολλούς και καλούς επισκέπτες στο νησί μας».

ΚΙΝΗΣΗ

Κατέληξε λέγοντας ότι «σίγουρα η ελληνική οικονομία θα βοηθηθεί πάρα πολύ γιατί ο τουρισμός πάει καλά κι αυτό θα βοηθήσει τον επιχειρηματία του νησιού που δύο χρόνια έχει χρεωθεί, να βγάλει κάποια από τα σπασμένα. Είμαστε σε μεταβατική περίοδο, οικονομικά και γεωπολιτικά, κι είναι το περιβάλλον ασταθές. Είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε κίνηση, αυτό βοηθάει την ψυχολογία, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, για να δούμε πώς θα πάει η κερδοφορία μας και δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν οι καταστάσεις στη γειτονιά μας. Οπότε κρατάμε μία επιφύλαξη. Ωστόσο το ζητούμενο είναι η κίνηση και χωρίς αυτό δεν μπορούμε να κοιτάξουμε παρακάτω».

Προηγούμενο άρθροΙκανοποιητικά είναι τα τακτικά έσοδα του Δήμου Καβάλας για το Β’ τρίμηνο του 2022
Επόμενο άρθροNorth Evia – Samos Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 12:00 – Τα SOS για το voucher