Οι βουλευτές κ.κ. Παπαφιλίππου και Εμμανουηλίδης συναντήθηκαν με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουβέλη για το θέμα των κτιρίων του ΟΘΑΚ και του ΝΟΚ που ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας προκήρυξε διαγωνισμό για την εκμίσθωση τους.  Σύμφωνα με τον κ. Παπαφιλίππου  προσανατολίζονται σε μία λύση που θα ικανοποιεί και τα δύο μέρη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε συναντηθεί κατ’ επανάληψη για το ίδιο ζήτημα με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα βρεθεί η καλύτερη λύση που θα είναι και προς όφελος των ναυταθλητικών σωματείων και της τοπικής κοινωνίας. Ακόμη, όμως, δεν είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε την οριστική λύση. Πάντως, γίνονται έντονες διεργασίες και κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση που προείπα. Θα διασφαλιστεί και η χρήση των γραφείων σ’ αυτά τα κτηριακά συγκροτήματα από την πλευρά των ναυταθλητικών σωματείων και επίσης καταβάλλεται προσπάθεια -και πιστεύω θα ευοδωθεί- να καταβληθεί μία αποζημίωση στα ναυταθλητικά σωματεία για το κόστος στο οποίο υποβλήθηκαν για την ανέγερση αυτών των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Αυτή είναι η γραμμή, αυτή είναι η κατεύθυνση, γίνονται έντονες διεργασίες. Πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρεθεί η λύση και θα ανακοινωθεί επίσημα. Ας μην βιαζόμαστε, όμως. Διαβεβαιώνω ότι αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα γιατί όντως είναι ένα σημαντικό και κοινωνικό τοπικό ζήτημα. Θα βρεθεί η καλύτερη λύση που θα εξυπηρετήσει και την τοπική κοινωνία και πρωτίστως και κυρίως τα ναυταθλητικά σωματεία τα οποία έχουν τεράστια προσφορά στον αθλητισμό στην περιφερειακή μας ενότητα».

Προηγούμενο άρθροΤο παλιό Νοσοκομείο και τα παλιά Δικαστήρια θα ζητήσει το ΤΕΙ Καβάλας για το νέο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα
Επόμενο άρθροΔεν υπάρχει πρόβλημα με τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Καβάλας