Τη Μεγάλη Τετάρτη θα επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία της Θάσου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη υπάρχουν αρκετές κρατήσεις κυρίως από τα Βαλκάνια αλλά και την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το Πάσχα είναι λίγο αργά φέτος κι αυτό ευνόησε στο να ανοίξουν αυτήν την περίοδο τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα, οπότε περιμένουμε να έχουμε πολύ καλή κίνηση. Αν βελτιωθεί κι ο καιρός και έχουμε λιακάδα όπως τις προηγούμενες ημέρες, τότε η επισκεψιμότητα θα είναι πολύ μεγάλη. Θα έρθει πολύς κόσμος κι από την Ελλάδα κι από τα Βαλκάνια. Επίσης, έχουν ξεκινήσει και πολλές τσάρτερ πτήσεις οπότε θα έχουμε τουρίστες και από τη δυτική Ευρώπη.
Μέχρι τώρα τα μηνύματα είναι πάρα πολύ θετικά. Φυσικά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για ό,τι λέμε και γίνεται, μην ματιάξουμε τη χρονιά. Είναι αισιόδοξα τα πράγματα και πιστεύω να παραμείνουν έτσι. Να μην συμβεί κάτι ώστε να ανατρέψει αυτήν την καλή πρόβλεψη που υπάρχει για το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα είναι καλό για όλη την Ελλάδα και για την περιοχή μας και για όλους εμπλεκόμενους στον τουρισμό. Διότι, όπως ξέρουμε, ο τουρισμός αφήνει χρήματα στην περιοχή κι αυτό είναι το ζητούμενο».
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ
Πρόσθεσε ότι «όσο υπάρχει η αύξηση της τουριστικής κίνησης, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει και δημιουργία νέων τουριστικών μονάδων. Εξάλλου η ανοικοδόμηση στο νησί μας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα μικρά τουριστικά καταλύματα –τα μεγάλα χρειάζονται άλλον σχεδιασμό, μεγαλύτερες εκτάσεις, πιο δύσκολες παραμέτρους για να υλοποιηθούν- υπάρχουν πάρα πολλά και γίνονται συνέχεια κι άλλα. Αυτήν τη στιγμή στο νησί γίνεται πάρα πολύ μεγάλη ανοικοδόμηση».

Προηγούμενο άρθροΔήμος Θάσου: Συμμετοχή στη τουριστική έκθεση στην πόλη Μπιέλινα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και των κατοικιών κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου από τους αρμόδιους φορείς και τους πολίτες