Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ηλία Καλανταρίδη ο Δήμος Καβάλας δεν τα μετέφερε στην Τράπεζα της Ελλάδος μετά τις οδηγίες της ΚΕΔΕ. Υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΔΕ αρνήθηκε να υλοποιήσει την εντολή του Υπουργού Οικονομίας κ. Τσακαλώτου για την μεταφορά των διαθέσιμων στην ΤτΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Καλανταρίδη «Πέρσι είχε βγει ένας νόμος που έλεγε ότι οι Δήμοι θα πρέπει να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα τους από τις τράπεζες γενικά στην Τράπεζα της Ελλάδος έτσι ώστε το ελληνικό δημόσιο να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει μετατρέποντας τα σε ρέπος ή κάτι ανάλογο.

Έτσι εργαλεία χρηματοδοτικά θα δημιουργούνταν με αυτό τον τρόπο. Οι Δήμοι βέβαια είχαν αντιδράσει και με ψηφίσματα των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων όλοι αρνήθηκαν τελικά και δεν προχώρησαν σε αυτή την κίνηση.

Πριν από 20 ημέρες ήρθε μια υπουργική απόφαση υπογεγραμμένη από τον κ. Τσακαλώτο η οποία έλεγε ότι σε εφαρμογή του νόμου θα έπρεπε οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και οι φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος».

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο κ. Καλανταρίδης πρόσθεσε ότι «Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)   ουσιαστικά άμεσα έκανε επείγουσα συνεδρίαση και ενημέρωσε όλους τους Δήμους της χώρας για το ποιες έπρεπε να είναι οι ενέργειες που όφειλαν να κάνουν ενώ ζήτησε και μια άμεση συνάντηση με τον ίδιο τον υπουργό.

Εμείς οι ίδιοι εκτελώντας αυτά που μας κοινοποίησε η ΚΕΔΕ  είπαμε να πάμε στο ΣΤΕ και να ζητήσουμε την ακύρωση αυτής της υπόθεσης. Είναι η ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης νομοθετημένη και δεν μπορεί ένας να μας ζητήσει να το ξεχάσουμε αυτό».

Τελικά το ραντεβού με την ΚΕΔΕ έγινε και τελικά το υπουργείο αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης τουλάχιστον μέχρι τέλος Ιουνίου.

ΚΑΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

«Αυτή είναι μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη γιατί όταν οι Δήμοι της χώρας και οι περιφέρειες λειτουργούν από κοινού μπορούν να φυλάξουν τα συμφέροντα των πολιτών και βέβαια δεν παύουμε να είμαστε σε εγρήγορση αλλά θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει τους επόμενους μήνες ώστε η απόφαση αυτή να μπει εξ ολοκλήρου στο συρτάρι. Δεν μπορούμε να μιλάμε για εκτελεστικά διατάγματα και να παίρνουμε αποφάσεις. Θα δούμε πως θα κινηθούμε εν συνεχεία» τόνισε καταληκτικά ο κ. Καλανταρίδης..

Προηγούμενο άρθροΓ.Παπαφιλίππου: Πιστεύω ότι θα βρεθεί η καλύτερη λύση προς όφελος των ναυταθλητικών σωματείων και της τοπικής κοινωνίας
Επόμενο άρθροΜακελειό στο Σικάγο – 5 νεκροί και 5 τραυματίες