Σε 22 έχουν αυξηθεί οι πρόσφυγες από την Ουκρανία στην Νέα Καρβάλη, κυρίως παιδιά. Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Καρακεϊσογλου σημείωσε ότι οι πρόσφυγες έχουν προσαρμοστεί σχεδόν στο 100%.

“Έχουμε μπει σε μια ρουτίνα και σε μια καθημερινότητα. Δυστυχώς όμως τα νέα από την Ουκρανία δεν είναι καλά και δεν φαίνεται να επιστρέφουν οι πρόσφυγες μας εκεί. Πλέον έχουμε 22 άτομα μια και ήρθε μια μητέρα με ένα κοριτσάκι που έμεναν στο Ποντολίβαδο αλλά τώρα κάναμε χώρο και ήρθαν και αυτοί στην Καρβάλη,

Τα παιδιά ευτυχώς παίζουν με τα παιδιά, πάνε στην Ακαδημία Ναζιανζό, στον Παιδικό Σταθμό ενώ κάνουν και τα μπάνια τους που είναι και η θάλασσα κοντά. Βέβαια τα νέα από την Ουκρανία δεν είναι καλά.

Το μόνο παρήγορο ότι δεν έχουν χάσει κάποιον άνθρωπο και όλοι είναι υγιείς άρα το μόνο που έμεινε είναι η ελπίδα να γυρίσουν πίσω.

Οι άνθρωποι αυτοί ζουν ανάμεσα μας, Είναι άνθρωποι απλοί, προσιτοί, τα παιδιά παίζουν και ας πούμε ότι η μόνη ανάγκη που έχουν είναι τα καθημερινά έξοδα, κρέας, φρούτα, ελαιόλαδο, λαχανικά, οπότε αν κάποιος θέλει αυτά μπορεί να δώσει” σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο Φεστιβάλ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ. «Στο ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ θα έχουμε πολλές συναυλίες, από τις 18 Ιουνίου ξεκινάμε μάλιστα ενώ το Φεστιβάλ μας θα είναι κάπου στο 2ο 10ημερο του Ιουλίου.

Επίσης έχουμε και την εκδήλωση της Κοινότητας με την επωνυμία ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟ. Τα προγραμματίζουμε και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε μια και έχουμε δύο χρόνια να κάνουμε αυτή την εκδήλωση” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΜαθητές δημοτικών σχολείων της Ελευθερούπολης έμαθαν για το λευκό μπαστούνι
Επόμενο άρθροΧρήστος Παπαδόπουλος: Ειδικά στα θέματα πρόληψης η χώρα μας είναι αρκετά πίσω