Μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία έζησαν σήμερα μαθητές από τα τρία Δημοτικά Σχολεία της Ελευθερούπολης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Δ/ νσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, του Δήμου Παγγαίου και του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος.

Οι μικροί μαθητές ήρθαν σε επαφή με τυφλούς συνανθρώπους μας, έμαθαν για το Λευκό Μπαστούνι και τη χρήση του, είδαν στην πράξη το σημαντικό έργο των Σκύλων Οδηγών. Ενημερώθηκαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τυφλοί συνάνθρωποί μας, βίωσαν κάποιες από αυτές, χρησιμοποίησαν το Λευκό Μπαστούνι και οδηγήθηκαν από Σκύλους Οδηγούς.

Σκοπός της δράσης ήταν το να μάθουν τα παιδιά για την αναπηρία της όρασης και να ευαισθητοποιηθούν έτσι ώστε να σέβονται την ιδιαιτερότητα αυτή, να λειτουργούν με ενσυναίσθηση και να συνειδητοποιούν πότε είναι πιθανό με πράξεις ή παραλείψεις τους να δημιουργούν πρόβλημα στα άτομα με τη συγκεκριμένη αναπηρία.

Ευχαριστούμε τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας κ. Σμαράγδο Κρεμύδα, την Πρόεδρο του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος κ. Ζωή Γερουλάνου, την Αλεξάνδρα Δήμογλου, τον σπουδαίο εκπαιδευτή Λευτέρη και όλους όσοι προσέφεραν αυτή την μοναδική εμπειρία στα παιδιά μας.

Προηγούμενο άρθροΠροβλήματα σε Facebook, Instagram και Whatsapp
Επόμενο άρθροΑγκαλιάσαμε τους Ουκρανούς πρόσφυγες τονίζει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ν. Καρβάλης κ. Νίκος Καρακεϊσογλου