Εβδομάδα Υγείας ξεκίνησε τη Δευτέρα και στην Καβάλα. Είναι η 3η Εβδομάδα Υγείας που διοργανώνουν όπως ανέφερε ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό που στοχεύουν είναι η πρόληψη και ο εθελοντισμός.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι η τρίτη φορά που τη διοργανώνουμε –την ξεκινήσαμε το 2018- καθώς τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαμε μια παύση λόγω του κορωνοϊού. Αυτή η Εβδομάδα έχει κάποιες δράσεις που απευθύνονται σε όλο το κοινό. Ξεκινάμε από παιδιά, πάμε σε μεγάλες ηλικίες που έχουν προβλήματα με την υγεία τους, όπως με την όραση που θα εξεταστούν από γιατρούς, έχουμε ημερίδα για τον κόσμο. Αυτό που θέλουμε να προάγουμε είναι κυρίως το θέμα της πρόληψης και το θέμα του εθελοντισμού. Πρέπει να κάνουμε παραπάνω πράγματα, μια εβδομάδα δεν αρκεί, υπάρχουν πολλά κενά, ελλείψεις και ανάγκες στην κοινωνία για να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Ειδικά στα θέματα πρόληψης που η χώρα μας είναι αρκετά πίσω. Το πρόβλημα είναι ότι όλες οι Υπηρεσίες προσπαθούν να προλάβουν τα αυτονόητα και αυτά είναι που θα μας γλιτώσουν από χειρότερα. Μαθαίνοντας πώς να προλαμβάνουμε τις ασθένειες, αυτά είναι τα οποία πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο μέλλον. Όπως είχε πει κι ο Ιπποκράτης, «Κάλλιο του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν». Αυτό θέλουμε να πετύχουμε με αυτήν την Εβδομάδα».

ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν φορείς που δρουν και με τους οποίους συνεργαζόμαστε όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, οι Γιατροί του Κόσμου, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ. Είναι αναγνωρισμένοι κα δρουν, παρ’ όλα αυτά θέλει περισσότερο. Και οι Δήμοι κάνουν πολλά προγράμματα, αλλά θέλει περισσότερα. Δεν φτάνει μια εβδομάδα, πρέπει να κάνουμε περισσότερα προς τους πολίτες σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας. Ο κόσμος τα χρειάζεται αυτά και το δείχνει με την ανταπόκρισή του. Γι’ αυτό πρέπει οι φορείς να τρέξουμε λίγο περισσότερο. Το πρόβλημα των φορέων που το καταλαβαίνω, είναι κυρίως οι ελλείψεις στο προσωπικό, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο να βγάζουν εις πέρας τα καθημερινά προβλήματα. Αυτά είναι που μας κρατάνε και δεν κάνουμε περισσότερα.

Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας θα έπρεπε να γίνεται κάθε μέρα. Περνάει ένα μήνυμα. Ότι θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τους πολίτες σε θέματα προαγωγής της υγείας. Οι ανάγκες είναι πάρα πολλές, δεν μπορούμε να τις καλύψουμε σε μία εβδομάδα. Ένα μήνυμα περνάμε».

Προηγούμενο άρθροΑγκαλιάσαμε τους Ουκρανούς πρόσφυγες τονίζει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ν. Καρβάλης κ. Νίκος Καρακεϊσογλου
Επόμενο άρθροΗ Θασιακή Ένωση Καβάλας παρουσιάζει σήμερα το νέο βιβλίο του Άγγελου Ζαγοριανού, «Μελωδίες αλλιώς»