Με απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ θα συμμετάσχει στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της κ. Παναγιώτη Αρσονιάδη το ενεργειακό κόστος είναι δυσβάσταχτο.

Όπως ανέφερε “Με απόφαση του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ, ομόφωνη μάλιστα μπορώ να πω, έχει αποφασισθεί η συμμετοχή των Ομοσπονδιών πανελλαδικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου. Η κατάσταση στην οποία ζούμε ως επαγγελματίες είναι πάρα πολύ κρίσιμη και δη το τελευταίο διάστημα και τα προβλήματα που μας ταλανίζουν είναι πολλά, με μέγιστο τη νέα κρίση την οποία βιώνουμε, την ενεργειακή κρίση δηλαδή και αυτό είναι ένα θέμα συζήτησης επίκαιρο περισσότερο από ποτέ!

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν στις 12 Οκτωβρίου το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ πήρε ομόφωνη απόφαση για συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις και καλούμε όλους τους συλλόγους, εμπορικούς, όλους τους φορείς, τα Εργατικά Κέντρα να συμπράξουμε για να δώσουμε το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά”.

ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ

Ο ίδιος εκτιμά ότι “ζούμε μια τραγελαφική κατάσταση. Αυτή την στιγμή υπάρχουν υπολογισμοί στο κόστος ενέργειας που έρχονται από τα φωτοβολταϊκά, τα φράγματα, τα υδροηλεκτρικά, από το φυσικό αέριο. Και η επιλογή σήμερα του κόστους της ενέργειας έρχεται με τον ακριβότερο πάροχο που είναι το φυσικό αέριο.

Αυτό δημιουργεί μια ανισότητα. Δεν είναι δυνατόν να καυχόμαστε ότι σήμερα η Ελλάδα μπορεί να έχει αυτάρκεια ακόμη και 100% στα φωτοβολταϊκά και να πληρώνει το κόστος της ενέργειας με βάση την τιμή του φυσικού αερίου!!!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος και αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Αυτό είναι το πρώτο και κύριο ζητούμενο του κλάδου μας προς την κυβέρνηση”

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει συμμετοχή στην κινητοποίηση σημείωσε ότι “Υπάρχει αγανάκτηση και υπάρχει και κόσμος πολύς. Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα των φορέων, των συλλόγων, των σωματείων, των Ομοσπονδιών να υπάρχει μαζικότητα στην κινητοποίηση προς το ανώτατο κυβερνητικό κλιμάκιο!

Θέλω να πιστεύω πως θα πετύχει η απεργιακή κινητοποίηση όπως πέτυχαν και οι υπόλοιπες».

Προηγούμενο άρθρο“Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετέχει σε εκθέσεις για την στήριξη των παραγωγών αγροτικών προϊόντων” δηλώνει ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθρο“Πρέπει να γίνονται Λαϊκές Συνελεύσεις” εκτιμά ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζυγού Ντέμης Κοτσακίδης