Θετικός στον χανταϊό ένας από τους 14 Ισπανούς που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο

Ένας από τους 14 Ισπανούς που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius και έχουν τεθεί σε καραντίνα σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Μαδρίτης, διαγνώστηκε θετικός στον χανταϊό, όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Υγείας.

Οι υπόλοιποι 13 Ισπανοί ήταν αρνητικοί, όπως προέκυψε από τα διαγνωστικά τεστ στα οποία υποβλήθηκαν, διευκρίνισε το υπουργείο.

Ο ασθενής παραμένει ασυμπτωματικός και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται καλή, αναφέρει το ισπανικό υπουργείο Υγείας, συμπληρώνοντας πως υποβάλλεται σε επιπλέον ιατρικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius, όπου παρουσιάστηκε έξαρση κρουσμάτων χανταϊού, απέπλευσε σήμερα από την Τενερίφη της Ισπανίας με προορισμό το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά την απομάκρυνση των τελευταίων επιβατών και ορισμένων μελών του πληρώματος.

Το MV Hondius, στο οποίο παραμένουν 26 μέλη πληρώματος, αναμένεται να φθάσει σε πέντε ημέρες στο Ρότερνταμ, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη διαχειρίστρια εταιρεία Oceanwide Expeditions.

Hot this week

Μαθιός Ρήγας: Οι γεωπολιτικές εξελίξεις καθιστούν ακόμη πιο σημαντική μια ανακάλυψη υδρογονανθράκων στο Βορειοδυτικό Ιόνιο

Η γενικότερη γεωπολιτική ρευστότητα που χαρακτηρίζει την ευρύτερη περιοχή...

Διέλευση μαχητικών αεροσκαφών F16 πάνω από το Λιμάνι του Λιμένα Θάσου στις 5 Νοεμβρίου 2026 και ώρα 11:02 π.μ.

Κατόπιν ενημέρωσης από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο...

Νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ο Τραμπ έχασε Γερουσία και Βουλή

«Σεισμός» στην αμερικανική πολιτική σκηνή έφεραν οι ενδιάμεσες εκλογές,...

Ενημέρωση για την ποιότητα του νερού στα δίκτυα της ΔΕΥΑΘ λόγω των έντονων βροχοπτώσεων

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στη Θάσο, που...

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Επαφές με το αμερικανικό Κογκρέσο ενόψει της Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης με τον Μπρένταν Μπόιλ βρέθηκαν...

Topics

Νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ο Τραμπ έχασε Γερουσία και Βουλή

«Σεισμός» στην αμερικανική πολιτική σκηνή έφεραν οι ενδιάμεσες εκλογές,...

Ενημέρωση για την ποιότητα του νερού στα δίκτυα της ΔΕΥΑΘ λόγω των έντονων βροχοπτώσεων

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στη Θάσο, που...

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στη Θάσο

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026, όλες...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες