Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετέχει σε εκθέσεις για την στήριξη των παραγωγών αγροτικών προϊόντων. Ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι έχει σημειωθεί μία καθίζηση στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και προσπαθούν να βελτιώσουν την όλη κατάσταση.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “Είναι γεγονός ότι είναι έκδηλη η προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της Περιφέρειας προκειμένου να αυξηθεί η ζήτηση από τις ευρωπαϊκές αγορές και αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να μπορέσουν να φύγουν τα ελληνικά αγροτικά αγαθά της Περιφέρειας μας, όπως τα σταφύλια, τα ακτινίδια και θέλουμε να έχουμε μια καλύτερη τύχη στη δύσκολη συγκυρία που έχουμε. Στη δύσκολη αγοραστική συγκυρία της ΕΕ ελέω της ενεργειακής κρίσης μια και έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα και τα αγροτικά αγαθά έχουν υποστεί μια καθίζησή τους από τις ευρωπαϊκές αγορές».

ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ

Και πρόσθεσε πως «Προκειμένου να βοηθηθεί η Περιφέρεια να πάρει εμπρός η μηχανή και να αυξηθεί το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων και όχι μόνο, για τα αγαθά της Περιφέρειας μας, συμμετέχουμε όλοι σε τέτοιες διεθνείς εκδηλώσεις όπως ήταν οι εκθέσεις του Οκτωβρίου στη Μαδρίτη και στο Παρίσι, δύο εκθέσεις πολύ μεγάλες, τροφίμων, φρούτων και λαχανικών και με την συμμετοχή αρκετών εκπροσώπων και παραγωγών και όλα αυτά για να βελτιωθεί και η εικόνα αλλά και η αγοραστική μας δύναμη.

Είναι ένας τρόπος με τον οποίο επίσης προσπαθεί η Περιφέρεια να βοηθήσει την πώληση των αγροτικών αγαθών που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα και όχι μόνο εμείς.

Οι Ευρωπαίοι λόγω της ενεργειακής κρίσης προσπαθούν να κάνουν οικονομία και να μην ξοδέψουν παρά μόνο στα βασικά τρόφιμα! Εμείς προσπαθούμε με πολλούς τρόπους να βοηθήσουμε τουλάχιστον τους παραγωγούς της περιοχής μας».

Φωτο αρχείου

Προηγούμενο άρθροFuel Pass 3: Tι εξετάζει το οικονομικό επιτελείο – Πού βρίσκονται σήμερα οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης
Επόμενο άρθρο“Πρέπει να πετύχει η απεργία της 9ης Νοεμβρίου για το ενεργειακό κόστος” δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Παναγιώτης Αρσονιάδης