Θετικό χαρακτηρίζεται το τελευταίο 15νθήμερο για την αγορά της Καβάλας λόγω και της εορταστικής περιόδου. Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης σημείωσε πως από χθες ξεκίνησαν και οι χειμερινές εκπτώσεις με προσδοκίες για τους εμπόρους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «το τελευταίο 15ήμερο του Δεκεμβρίου, το εορταστικό, υπάρχει θετικό αποτύπωμα στην αγορά. Είδαμε όλοι μας κόσμο, σακούλες κι έγιναν αρκετά καλές δουλειές στα καταστήματα. Απέχουμε, φυσικά, πολύ από το 2019, αλλά νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει και έχουμε καλύψει το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής για να αγγίξουμε τη χρονιά της κανονικότητας. Από ‘δω και πέρα ξεκινάνε οι εκπτώσεις. Άρχισαν τη Δευτέρα για όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Την προσεχή Κυριακή 15 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, 11πμ με 3μμ. Υπάρχει επάρκεια στα προϊόντα και οι τιμές είναι πολύ καλές. Είναι ζητούμενο σήμερα να γίνουν πολύ καλοί τζίροι στα καταστήματα προκειμένου να δώσουν τα χειμερινά τους εμπορεύματα και να περάσουμε με το τέλος των εκπτώσεων στις αγορές για το επόμενο χρονικό διάστημα, την άνοιξη και το καλοκαίρι».

ΞΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Σχολίασε, επίσης, ότι «οι τιμές στα καύσιμα έπεσαν αυτήν την εποχή αλλά παραμένει το αγκάθι της αγοράς των ειδών που ανήκουν στο «καλάθι της νοικοκυράς». Εκεί, πλέον, τα πράγματα έχουν ξεφύγει, μιλάμε για διπλασιασμό τιμών στα αγαθά που χρειάζεται μια οικογένεια για να ζήσει. Βλέπουμε αυξήσεις στα τυροκομικά που αγγίζουν το 100% σ σχέση με πέρυσι και σε άλλα πολλά προϊόντα βλέπουμε μικρότερες ποσότητες και μεγαλύτερες τιμές. Αυτό είναι κάτι που συνεχώς αποδυναμώνει το εισόδημα των καταναλωτών με συνέπεια η ένδυση και η υπόδηση να μπουν σε δεύτερη μοίρα. Αν δεν γίνουν ριζικές τομές στη συγκράτηση των τιμών στα είδη καθημερινότητας, τα πράγματα δεν θα μπορέσουν να εξισορροπήσουν. Τα πράγματα ήλθαν σε φυσιολογικά επίπεδα με το τέλος της πανδημίας αλλά ήρθε στη συνέχεια η ενεργειακή κρίση να φουσκώσει τις τιμές σε όλα τα προϊόντα και να φτάσουμε σήμερα να μιλάμε ότι τα εισοδήματα φτάνουν μόνο για τα βασικά. Αγοράζουμε μόνο κάτι που το έχουμε απόλυτη ανάγκη. Οι χρονιές που αγοράζαμε κάτι επειδή απλά μας άρεζε, έχουν περάσει. Ο κόσμος κοιτάει απλά να τη βγάλει λόγω των μεγάλων αυξήσεων. Όμως, δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας. Η εορταστική περίοδος μας άφησε ένα μικρό χαμόγελο με τα δώρα και τώρα ήρθε η στιγμή να ψωνίζει ο καθένας και για τον εαυτό του, με τις δελεαστικές τιμές που θα έχουμε στις εκπτώσεις».

Προηγούμενο άρθροΜετά το Μάιο οι εθνικές εκλογές εκτιμά ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας, Χαράλαμπος Δράκος
Επόμενο άρθροΗ έλλειψη φαρμάκων ταλαιπωρεί τους Καβαλιώτες πολίτες