Μεγάλη ανασφάλεια επικρατεί στους επαγγελματίες της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας λόγω του ενεργειακού κόστους. Ο πρόεδρός της κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος σημείωσε πως δυστυχώς οι τιμές στην ενέργεια διαρκώς μεταβάλλονται.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια στο χώρο και μεγάλη ανησυχία για το τι θα γίνει και πώς θα μπορέσουμε να προσαρμοστούμε σε όλα αυτά τα προβλήματα που θα έρθουν με την ενέργεια. Βλέπουμε συνεχώς να μεταβάλλονται οι τιμές και να επιβαρύνουν την κάθε επιχείρηση. Από την άλλη πλευρά, η αντιμετώπιση είναι πολύ δύσκολη από μας. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να μειώσεις το χρόνο του κλεισίματος για το ψωμί, ούτε και για το μαγείρεμα, ούτε να λειτουργεί μια μηχανή. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει σίγουρα να υπάρξουν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση. Θα δούμε το Σαββατοκύριακο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού αλλά και τα μέτρα αυτά θα πρέπει να προσαρμόζονται συνεχώς διότι βλέπουμε ότι δεν είναι κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι κάτι που μεταβάλλεται συνεχώς και χειροτερεύει. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι με γρήγορες αντιδράσεις, ώστε να καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε και να μην έχουμε δυσάρεστα, όπως είναι το κλείσιμο επιχειρήσεων και αύξηση της ανεργίας».

ΔΩΡΕΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ

Στη συνέχεια είπε «να σημειώσω και κάτι ευχάριστο μέσα σε όλα αυτά. Αύριο (σ.σ. σήμερα) στην Ομοσπονδία θα παραλάβουμε δύο απινιδωτές που προέκυψαν από τη συναυλία που είχε γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και η Ομοσπονδία ήταν υποστηρικτής. Θα τους παραδώσουμε με τη σειρά μας στο Δήμο Καβάλας ώστε να ενισχύσουμε αυτό το κομμάτι και να έχουμε ακόμη μία επιτυχημένη ενέργεια στο κομμάτι της κοινωνικής ευθύνης».

Προηγούμενο άρθροΝ. Μπακογιάννη: Το μέλλον είναι στα δίκτυα και η Θράκη έχει πολλά πλεονεκτήματα
Επόμενο άρθροΜε τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης, Νίκος Τσιλογιώργης