Με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης κ. Νίκος Τσιλογιώργης. Στο πλαίσιο αυτό του παρέδωσε επιστολή με τα αιτήματα τους για την πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου.

Συγκεκριμένα είπε ότι «συναντηθήκαμε με τον υπουργό στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Ήταν μια ολιγόλεπτη συνάντηση, μια υπενθύμιση. Κι επειδή πρόκειται να στείλουμε έγγραφο στο Υπουργείο Ναυτιλίας με τις προτάσεις μας για τη νέα δρομολογιακή περίοδο που ξεκινάει τη 1 Νοεμβρίου, κάναμε μια συζήτηση- ενημέρωση και μάλιστα στο μπαλκόνι βλέποντας τη Θάσο. Είπαμε αρκετά πράγματα. Παρόντες ήταν και δύο κυβερνητικοί βουλευτές, ο κ. Πασχαλίδης και ο κ. Λαζαρίδης. Έχω ετοιμάσει μια επιστολή με τις προτάσεις της Θασιακής Ένωσης για τα δρομολόγια από τη 1 Νοεμβρίου. Η πρότασή μας είναι συγκεκριμένη κι επειδή από τη 1 Νοεμβρίου θα δραστηριοποιηθεί στις γραμμές και 4η ναυτιλιακή εταιρεία με δύο πλοία, πιστεύω ότι οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και εφικτές. Το καλοκαίρι ζητάμε 8 δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα- Πρίνος και 4 το χειμώνα. Αυτά του χειμώνα αντιστοιχούν από ένα σε κάθε ναυτιλιακή εταιρεία.

Ήταν ενημερωμένος ο υπουργός και άκουσε με κατανόηση. Εξάλλου κατά καιρούς τον ενημερώνουμε με επιστολές και του επισημαίνουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στη συγκεκριμένη γραμμή. Τέτοιες συναντήσεις ολιγόλεπτες απλώς προετοιμάζουν το έδαφος για την επιστολή που θα στείλουμε».

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Πρόσθεσε ότι «η παρουσία 4η εταιρείας δείχνει ότι υπάρχει ανταγωνισμός και ότι οι δύο θαλάσσιες γραμμές αποδίδουν αρκετά κέρδη στις ναυτιλιακές εταιρείες γι’ αυτό και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον.

Το έχουμε επισημάνει ότι τα προβλήματα είναι περισσότερα τη χειμερινή περίοδο. Στα δύο χρόνια της πανδημίας οι εταιρείες δικαιολογημένα έκοψαν τα δρομολόγια. Το 2019 ήταν μια καλή χρονιά για τη γραμμή Καβάλα- Πρίνος διότι είχαμε 3 δρομολόγια το χειμώνα. Άρα το ελάχιστο είναι να κάνουν οι ναυτιλιακές εταιρείες ένα δρομολόγιο τη μέρα η κάθε μία και να πιάνουν όλο το εύρος της ημέρας. Να κάνουν αυτό που ζητάει ο κόσμος και να μην είναι αποκομμένη η Θάσος μετά τις 12 το μεσημέρι και να αναγκάζεται κάποιος να πάει από τη γραμμή της Κεραμωτής διανύοντας πάνω από 100 χλμ για να φτάσει στην Καβάλα.

Σήμερα (σ.σ. χθες) θα επικοινωνήσω με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πολίτη για να επισπευστεί η συνάντηση των φορέων για τη νέα δρομολογιακή περίοδο και θα ζητήσω να είναι παρόντες εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών».

Προηγούμενο άρθροΘόδωρος Χατζηχρήστος: Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και ανησυχία στο χώρο», δήλωσε για το θέμα της ενέργειας
Επόμενο άρθρο“Γράφουν και σβήνουν” τα μέτρα για τη ΔΕΘ—Τι θα γίνει με το Fuel Pass