Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», που μεταφέρθηκε στη σκηνή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου σημειώνοντας ρεκόρ θεατών, συνεχόμενων sold out και παρατάσεων, φιλοξενείται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, από χθες μέχρι και αύριο  Κυριακή 24 Μαρτίου στο θέατρο »Αντιγόνη Βαλάκου».

Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του «Αρίστου».

«Μανούλα μου, είμαι αθώος», οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ο Αριστείδης Παγκρατίδης

Οι ερμηνευτές ζωντανεύουν μια ιστορία που μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες της Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές πλευρές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, σε ένα σκηνικό χρόνο που φτάνει μέχρι το 1960 όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας, στον οποίο όλοι αναφέρονται, που είναι ο Αριστείδης Παγκρατίδης, ο φερόμενος ως «Δράκος του Σέϊχ σου», τον οποίο ο τύπος του 1963 (Ελληνικός Βορράς) τον αποκαλούσε «νεαρό ανώμαλο». Το 1966 καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης. Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου. Οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ήταν «Μανούλα μου, είμαι αθώος».

Οι δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το μεσημέρι της Παρασκευής (22/3), η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας Κορίνα Χιώτη Πρασσά, κάλεσε το θεατρόφιλο κοινό της πόλης να παρακολουθήσει, την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε, παράσταση, ενώ υπογράμμισε ότι οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, συμπληρώνοντας ότι η επιτυχία της παράστασης είναι δεδομένη. Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας Θοδωρής Γκόνης, σημείωσε ότι η συνάντηση της Φιλαρέτης Κομνηνού με τον γιο της Γιώργο Παπαγεωργίου, ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση, είναι από μόνη της μια συγκινητική στιγμή, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι οι ηθοποιοί που παίζουν στην παράσταση είναι εξαιρετικοί με προεξάρχουσα φυσικά την κ. Κομνηνού. Επίσης, ανέφερε ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας ήθελε πολύ να έρθει στην πόλη μας η συγκεκριμένη παράσταση, κάτι που τελικά επετεύχθη. Η δημοφιλής ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού, δήλωσε από τη μεριά της ότι το θέμα της παράστασης είναι από μόνο του προκλητικό, ενώ υπογράμμισε με έμφαση πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για το ότι παίζει στην παράσταση μαζί με δυο μαθητές της από το Εθνικό Θέατρο, αλλά και για τη συνεργασία με τον γιο της. Ακολούθησαν οι δηλώσεις των Μιχάλη Οικονόμου και Γιώργου Χριστοδούλου, που χαρακτήρισαν την δασκάλα τους πλέον φίλη, ενώ εξέφρασαν την ελπίδα η παράσταση να αρέσει στο κοινό της Καβάλας.

Συντελεστές της παράστασης – Τιμές εισιτηρίων – Ώρες παραστάσεων

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου

Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου

Μουσικός: Κλείτος Κυριακίδης

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα

Σκηνογραφική/Ενδυματολογική επιμέλεια: Κατερίνα Αριανούτσου

Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Προϊστάκη

Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Χριστοδούλου

Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Μαρτίου στις 21.00, Κυριακή 24 Μαρτίου στις 20.00

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ φοιτητικό – ανέργων

Προηγούμενο άρθροΝέος περιφερειακός διευθυντής ο Κώστας Μπαντίκος
Επόμενο άρθροΞεκινάει άμεσα η οριζόντια γεώτρηση της Energean προς το κοίτασμα «Ε»