Οι ευρωεκλογές αργούν, αλλά οι πληροφορίες ότι μπορεί να επανέλθει η λίστα έχουν δημιουργήσει προσδοκίες για υποψηφιότητα με απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη σε τρείς υφυπουργούς (τουλάχιστον) που δεν έχουν εκλογική περιφέρεια. Δεν θα αναφερθώ στο φύλο για να μην κάνω πιο συγκεκριμένη την πληροφορία. Άλλωστε, είναι ακόμη πολύ νωρίς.

Πάντως, πολύ πριν τις επόμενες ευρωκάλπες του 2024, θα είναι έτοιμο προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή και το νέο σύστημα για τις ανάδειξη των Ελλήνων ευρωβουλευτών. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος, που ρωτήθηκε σχετικά στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», απάντησε με τρόπο που δείχνει ότι το ζήτημα απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες του πρωθυπουργού: «Από το βάπτισμα της Ελλάδας στις ευρωεκλογές του 1981 έως τις τελευταίες του 2019, έχουν δοκιμαστεί αρκετά μοντέλα, που αφήνουν πίσω τους θετικές και αρνητικές αποτιμήσεις. Το αν είναι καταλληλότερη για την εκπροσώπηση της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο και στις ευρωομάδες η λεγόμενη λίστα υποψηφίων ή ο σταυρός προτίμησης είναι μία από τις δημοφιλείς συζητήσεις. Όπως επίσης και αν συμβάλει θετικά για την ανάδειξη ικανών ανθρώπων των τοπικών κοινωνιών, που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στην απαιτητική δουλειά του ευρωβουλευτή, η λειτουργία όλης της επικράτειας ως μιας γιγαντιαίας εκλογικής περιφέρειας. Την παρακολουθώ κι εγώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση αλλά ίσως είναι νωρίς να μας απασχολήσει κάτι τέτοιο».

Προηγούμενο άρθροΜαζικοί προληπτικοί έλεγχοι με rapid test από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στον Πρίνο Θάσου
Επόμενο άρθροΒ. Μαυρίδης για την επίσκεψη Μηταράκη: «Έστω και τώρα, ελπίζω να καταλάβει η κυβέρνηση ότι η επέκταση του ΚΥΤ είναι λανθασμένη»