Το «φαινόμενο Πολάκης» κλήθηκε να σχολιάσει στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας και στην προσπάθειά του να καλύψει τον «αψύ Σφακιανό» φαίνεται ότι προέβη σε μια δήλωση, η οποία αναμένεται να αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης, τόσο εντός, όσο και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Παύλος Πολάκης έχει τη διαδρομή του, δεν συμφωνώ πάντα με όσα λέει, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα λουλούδια ανθίζουν, όπως έλεγε ο πρόεδρος Μάο», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μάλιστα όταν φάνηκε ότι κατάλαβε τι εκστόμισε, χαμογέλασε αμήχανα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα βαθιά δημοκρατικό και θα ακούγονται όλες οι απόψεις. Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη αντί να με ρωτάει μέσω δημοσιογράφων, να έρθει εδώ να κουβεντιάσουμε», είχε πει νωρίτερα ο κ. Τσίπρας.

Θάνατοι και καταστροφές

Να σημειωθεί ότι ο Μάο Τσε Τουνγκ κυβέρνησε την Κίνα μέσω ενός αυταρχικού και ολοκληρωτικού καθεστώτος, οι συνέπειες του οποίου ήταν η μαζική καταστολή, η λογοκρισία, και η καταστροφή θρησκευτικών και πολιτισμικών αντικειμένων και χώρων, ως απομεινάρια του προηγούμενου φεουδαρχικού καθεστώτος.

Παράλληλα, θεωρείται υπεύθυνος για μεγάλο αριθμό θανάτων, κυρίως, λόγω του λιμού που ακολούθησε την βιομηχανική επανάσταση της χώρας, αλλά και λόγω διώξεων των πολιτικών του αντιπάλων, εργασίας εντός των φυλακών, καθώς και μαζικών εκτελέσεων.

Και το 2008

Πάντως, αυτή δεν ήταν η πρώτη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον Μάο Τσε Τουνγκ. Σε συνέντευξη του στους Schooligans το 2008 ο κ. Τσίπρας δεν αποδέχθηκε τους εκατομμύρια νεκρούς του Μάο, καθώς τόνισε ότι «αυτοί οι αριθμοί αμφισβητούνται και μένει να αποδειχθούν ιστορικά και τότε να το ξανασυζητήσουμε».

Επίσης, είχε υπερασπιστεί τις προθέσεις του Μάο και δήλωσε πως εκτιμάει τη σκέψη του: «Η σκέψη του Μάο -όχι ο Μάο ως προσωπικότητα, όχι ο Μάο ως διοίκηση, όχι ο Μάο ως καθεστώς- αλλά η σκέψη του Μάο σε πολλά σημεία της αξίζει. Το πιστεύω αυτό».

«Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Προηγούμενο άρθροΑ. Δημοσχάκης: “Τούρκοι αλιείς ερημοποιούν τον πλούτο του Θρακικού Πελάγους”
Επόμενο άρθροΚοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας