platia85-604x402

Οριστικοποιήθηκε στο δήμο Καβάλας το περιεχόμενο του δημοτικού έργου που αφορά στις συντηρήσεις κι επισκευές στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το έργο έχει τελικά προϋπολογισμό 185.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και χωρίς απολογιστικό ποσό 5.000 ευρώ. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών:

-Εκσκαφές – καθαιρέσεις – επιχώσεις

-Σκυροδέματα

-Τοιχοδομές – επενδύσεις – επιστρώσεις

-Λοιπές εργασίες

-Κατασκευή δικτύων

Η κατασκευή δικτύων αφορά σε ποσό μεγαλύτερο των ενενήντα χιλιάδων ευρώ. Το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί ηλεκτρονικά στις 3 Δεκεμβρίου. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στον ανάδοχο δίδεται συνολική προθεσμία εκτέλεσης έργου έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ δηλαδή θα εκτελεστεί με χρήματα του δήμου Καβάλας.

Υπολογίζεται ότι η εκτέλεση του έργου θα αρχίσει τον Ιανουάριο αν και ο δήμος επιδιώκει το δυνατόν συντομότερη έναρξη των εργασιών. Ταυτόχρονα, ο δήμος Καβάλας προκηρύσσει ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης έργου αντικατάστασης πυροσβεστικών κρουνών, προϋπολογισμού εξήντα χιλιάδων ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη φάση ενός ακόμη μεγαλύτερου έργου που προβλέπει αντικατάσταση όλων των πυροσβεστικών κρουνών στην πόλη, με προτεραιότητα όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η συνολική προθεσμία για το πρώτο μέρος του έργου είναι 365 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Γ. Παπαφιλίππου για την Καλαμίτσα
Επόμενο άρθροΉρθε η ώρα: Σχολικά γεύματα & μετακόμιση 12ου δημοτικού