samos1-768x432

– Απίστευτες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού για περιστατικό τύπου Ιμίων – Υποστήριξε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από την βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» που ύψωσαν στις 13 Απριλίου νεαροί από τους Φούρνους – Δεν κάνουμε εκπτώσεις στα κυροαρχικά μας δικαιώματα ανέφερε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ
Περίεργες δηλώσεις για ένα άγνωστο περιστατικό στο Αιγαίο από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι γίνονται κάποιες ενέργειες στο Αιγαίο για να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή και μάλιστα μίλησε για περιστατικό τύπου Ιμίων.

«Εχουμε υπόψιν μας ότι στο Αιγαίο, υπάρχουν ενέργειες αύξησης της έντασης από την πλευρά της Ελλάδας και αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθει τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει σημασία που ανήκουν. Έγινε μια προσπάθεια ανάλογη με αυτή στα Ιμια. Μια προσπάθεια να τοποθετηθεί ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» όπως ανέφερε.

Η τουρκικη ακτοφυλακή, έκανε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και κατέβασε την σημαία από εκεί», είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ. Και συνέχισε:«Συστήνουμε στην Ελλάδα να αποφεύγει ενέργειες που αυξάνουν την ένταση μεταξύ δυο καλών γειτόνων».

Ο τούρκος πρωθυπουργός προφανώς αναφέρεται στην κίνηση που έγινε στις 13 Απριλίου από νεαρούς Φουρνιώτες οι οποίοι με φουσκωτό έφτασαν στην βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» και ύψωσαν την ελληνική σημαία. Το θέμα έκανε τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ καθώς η συγκεκριμένη βραχονησίδα είναι μεταξύ των 25 νησιών και 127 βραχονησίδων που αμφισβητούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

Δείτε τις φωτογραφίες από την στιγμή που υψώνεται η ελληνική σημαία στην βραχονησίδα
Σύμφωνα με το Samos24, στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

Φωτογραφίες: Samos24

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της Προέδρου της Δημωφέλεια για τα θέματα ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Επόμενο άρθροME ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΦΩΝΗ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ