Αρκετοί ήταν αυτοί που ξαφνιάστηκαν το περσινό καλοκαίρι όταν μάθαιναν ότι ο Γιάννης Δημάκος στα 27 του χρόνια αποφάσιζε να αφήσει μια γεμάτη τριετία στην Α1 για να ακολουθήσει την Ελευθερούπολη και τα όνειρα της στην Α2 Ανδρών.

Ο εξαιρετικός σκόρερ, αποτελεί τον πρώτό σκόρερ της ομάδας του Κυριάκου Παπαδόπουλου, και στην χθεσινή 9η αγωνιστική, σκόραρε 25 πόντους στη νίκη της ομάδας του με την Καρδίτσα, και με 17,6 πόντους συνεχίζει να βρίσκεται στην 2η θέση της κατηγορίας, πίσω από τον Αλέξη Κυρίτση.

Ο ίδιος μιλώντας στο basketa.gr ανέφερε πως ο τίτλος του πρώτου σκόρερ, το οποίο έχει κατακτήσει την σεζόν 2014-15 με το Ψυχικό δεν είναι στους στόχους του, και απλά ανέφερε πως αισθάνεται ευλογημένος που μπορεί να παίζει μπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για την επιλογή του.

Η ομάδα σας επέστρεψε στις νίκες, μετά το 85-77 επί της Καρδίτσας. Πως σχολιάζεις το παιχνίδι : «Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμάς, όντας τον τρίτο μέσα σε μια εβδομάδα, με την κούραση να το κάνει ακόμη δυσκολότερο, καθώς μέσα σε αυτά τα παιχνίδια είχαμε δυο μακρινά ταξίδια σε Ναύπλιο και Αττική. Αναφορικά με την έκβαση του παιχνιδιού βρήκαμε τον ρυθμό μας στα τέλη του δευτέρου δεκαλέπτου, και από το τρίτο και μετά βάλαμε τις βάσεις, και κερδίσαμε σχετικά εύκολα».

Συνεχίζεις να σκοράρεις με συνέπεια, πετυχαίνοντας 25 πόντους απέναντι στην Καρδίτσα, και με 17,6 πόντους είσαι πίσω από τον Αλέξη Κυρίτση στην κούρσα για τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας. Είναι στα σχέδια σου να ξανά κερδίσεις αυτόν τον τίτλο, όπως είχες κάνει με το Ψυχικό την σεζόν 2014-2015 : «Στα σχέδια μου δεν είναι να βγω πρώτος σκόρερ, αντίθετα σε αυτά είναι να απολαμβάνω το παιχνίδι καθώς είναι ευλογία που βρισκόμαστε στα παρκέ αυτόν τον καιρό. Πραγματικά με τον αθλητισμό και δε τον ερασιτεχνικό να είναι κλειστό, το μόνο που θέλω είναι να το απολαμβάνω, να είμαι ήρεμος, και να χαίρομαι το μπάσκετ».

Μετά από τρία χρόνια στην Basket League, στα 27 σου επέστρεψε στην Α2. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιλέξεις την Ελευθερούπολη. Ποιο είναι το κλίμα που συνάντησες σε μια ομάδα που βρίσκεται για μόλις δεύτερη χρονιά στην Α2 : «Αυτό που με έκανε να επιλέξω την Ελευθερούπολη είναι ότι είναι ένα πολύ σοβαρό σωματείο. Ρώτησα για την ομάδα, από παντού τα μηνύματα που έπαιρνα ήταν ότι επρόκειτο για σωματείο με σοβαρούς ανθρώπους, ενώ το κλίμα που συνάντησα είναι οικογενειακό, με μια διοίκηση που είναι εκεί για οτιδήποτε χρειαστεί ένας αθλητής, σε σταθερή βάση».

Πως ήταν η μακρά περίοδος στην καραντίνα, και πως είναι πλέον η κατάσταση που επιστρέψατε στα γήπεδα. Αντέχεται να παίζεται σε άδειες εξέδρες : «Μπορεί να φανεί παράδοξο, αλλά και οι δυο καραντίνες ήταν πολύ όμορφες για μένα. Έκανα πολλά πράγματα και διαφορετικά από αυτά που έκανα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η κατάσταση πλέον στα γήπεδα είναι εξαιρετική, είμαστε χαρούμενοι και ευλογημένοι για αυτό το πράγμα, και είμαστε από τους τυχερούς γιατί η κατάσταση μόνο θετική δεν είναι στην κοινωνία. Χαιρόμαστε που αγωνιζόμαστε, αν και είναι πολύ άσχημο να γίνονται παιχνίδια χωρίς κόσμο. Ανυπομονούμε να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, αλλά και πάλι θα τονίσω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που αγωνιζόμαστε, έστω και σε άδειες κερκίδες».

Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα και αν έχεις ξεχωρίσει κάποια φαβορί : «Το φετινό πρωτάθλημα είναι κάπως περίεργο και ιδιόρρυθμο, καθώς θα έχει πολλές διπλές αγωνιστικές μέσα στις εβδομάδες, κάτι στο οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι οι παίκτες της Α2. Ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, και ακολουθούν ο Απόλλωνας Πατρών και η Ελευθερούπολη και θεωρώ ότι αυτή είναι η τριάδα που θα φτάσει ως το τέλος. Καλό θα είναι να μην ξεχάσουμε και το Παγκράτι, το οποίο έχει δείξει μέχρι στιγμής ένα εξαιρετικό πρόσωπο και δείχνει ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα».

Πηγή:www.basketa.gr

Προηγούμενο άρθρο“Παράδεισος” για τους Βούλγαρους Θάσος και Καβάλα: Επενδύουν στην αγορά ακινήτων
Επόμενο άρθροΜε τη συμμετοχή και των βουλευτών του Έβρου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας τη Μ. Τρίτη