metios5-604x372

Ιδιαίτερα συχνές ήταν την προηγούμενη εβδομάδα οι επισκέψεις του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου στην Ελευθερούπολη. Ήταν στοχευμένες κινήσεις για προεκλογικούς λόγους αν και την Πέμπτη έγινε στην Κομοτηνή συνάντηση του με το Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππα Αναστασιάδη. Θέμα της η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στον Ακροπόταμο. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα κι αυτό το γεγονός έχει και την άλλη του πλευρά. Την προεκλογική.

Μια επιλογή Τοψίδη, η οποία είναι πολύ κοντά στην οριστικοποίηση και στην επίσημη ανακοίνωση της, φαίνεται να βοηθά τον Χρήστο Μέτιο να αναπτύξει καλύτερη συνεργασία με τον Δήμαρχο Παγγαίου και τους συνεργάτες του. Ο κ. Τοψίδης είναι πάρα πολύ πιθανό να έχει υποψήφιο του τον Θανάση Φιλόσογλου, γιο του πρώην Δημάρχου Γιάννη Φιλόσογλου. Η επιλογή είναι καλή αφού ο κ. Θανάσης Φιλόσογλου είναι και νέος και δραστήριος (μεταξύ άλλων και στην τοπική ΟΝΝΕΔ). Ταυτόχρονα η προσπάθεια Τοψίδη (λόγω Θανάση Φιλόσογλου) απομακρύνεται από τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος πλησιάζει περισσότερο τον κ. Μέτιο. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο κ. Τοψίδης και ο κ. Μέτιος έκαναν πολλές προτάσεις για τους υποψηφίους τους από το Παγγαίο. Σε ορισμένες περιπτώσεις προσέγγισαν τα ίδια άτομα. Ο κ. Μέτιος φέρεται να πρότεινε συνεργασία στον Γιάννη Χατζησάββα, ο οποίος απάντησε αρνητικά. Τον κ. Χατζησάββα λέγεται ότι προσπάθησε να προσεγγίσει και ο κ. Τοψίδης. Υπάρχει «σύνδεσμος» που παραπέμπει στο Επιμελητήριο Καβάλας. Ο κ. Τοψίδης επιχείρησε να προσεγγίσει τον Χρήστο Πριονίδη. Ο κ. Πριονίδης απάντησε αρνητικά. Πρόταση δέχθηκε και ο κ. Στάμος, που επέλεξε τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και τον κ. Φίλιππο Αναστασιάδη. Στην Ελευθερούπολη αναφέρουν το όνομα του Γάκη χωρίς να εννοούν ούτε τον Κώστα, ούτε τον Χρήστο. Ίσως στις συζητήσεις για τα περιφερειακά ψηφοδέλτια μας ανακύψει ένας ακόμη Γάκης! Ακούγεται ότι έγινε πρόταση και στον Ανδρέα Μπαλίκα. Σημειώνουμε ότι: Αρκετοί από αυτούς που δέχθηκαν πρόταση από τους Μέτιο- Τοψίδη δεν απάντησαν ακόμη καθώς το σκέπτονται. Κάποιοι θέτουν όρους, να είναι μόνο αυτοί υποψήφιοι από την περιοχή του Παγγαίου ώστε να τους είναι ευκολότερο να εκλεγούν. Άλλοι ζητούν χρόνο για να δουν πως θα εξελιχθεί ο «εμφύλιος» στη ΝΔ και να συνταχθούν με αυτόν που θα έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης.

Στο μεταξύ η κεντρική ΝΔ δεν αντέδρασε ως τώρα στην υποψηφιότητα Τοψίδη. Προτιμά να συνεχίζει τις «υπόγειες» πιέσεις. Οι οποίες θεωρεί ότι αποδίδουν. Στελέχη της ΝΔ λένε ότι τέτοιες ενέργειες έπαιξαν τον ρόλο τους να μην συνεχίσει την προσπάθεια του ο κ. Ζαγναφέρης, ο οποίος αποδείχθηκε υποψήφιος Περιφερειάρχης μόνο στα λόγια. Ναι μεν έσπευσε να στηρίξει τον κ. Τοψίδη (προς το παρόν ανεπίσημα) αλλά για τη ΝΔ το πρόβλημα ήδη περιορίστηκε. Ίδιο χειρισμό ακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση με τον κ. Πέτροβιτς. Όλοι άλλωστε προβλέπουν ότι κι αυτή η υποψηφιότητα δεν θα οριστικοποιηθεί. Με τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο να υπάρξουν κυρώσεις στα στελέχη της ΝΔ που θα βρεθούν στο ψηφοδέλτιο Τοψίδη. Είναι κάτι που η ΝΔ θα αντιμετωπίσει στην ώρα του. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν κομματικές ποινές, να μην γίνουν διαγραφές κτλ μιας και το κόμμα έχει στο μυαλό του τον βασικό στόχο. Την νίκη στις εθνικές εκλογές, αν είναι δυνατόν με αυτοδυναμία.

proininews.gr

Προηγούμενο άρθροΈτοιμο το πρώτο πόρισμα για την κατάρρευση της γέφυρας στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΔόθηκε η άδεια από το Υπουργείο Τουρισμού στην εταιρεία του υδροπτέρυγου στην γραμμή Καβάλας – Θάσου