Ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός Α.Ε. , Απόστολος Αντωνούδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 σημείωσε: «Κάναμε οπτικό έλεγχο της γέφυρας και από ξηράς και από θαλάσσης και διαπιστώθηκε σοβαρή οξείδωση του οπλισμού της γέφυρας και κάποιες ρηγματώσεις στη γέφυρα και από εκεί και πέρα στην έκθεση μας έχουμε αναφέρει ποιες είναι οι απαιτούμενες ενέργειες».

Μάλιστα, όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, από το πόρισμα βγαίνει το συμπέρασμα ότι από τύχη δεν είχαμε θύματα. «Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να δώσουν λύση με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος έτσι ώστε μέσα σε 6-7 μήνες να έχουμε νέα γέφυρα» δήλωσε  κ. Αντωνούδης.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, Βασίλης Μπαρδάκης υπάρχουν περίπου 3.000 γέφυρες σε όλη τη χώρα που πρέπει να ελεγχθούν και να συντηρηθούν. Τέλος, ειδική μνεία έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινος στο Μητρώο Υποδομών το οποίο δημιούργησε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στο οποίο θα αναφέρεται λεπτομερώς ο υπεύθυνος συντήρησης του έργου και η συχνότητα συντήρησης του.

Προηγούμενο άρθρο«Απελπιστική η κατάσταση στο ογκολογικό τμήμα» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου
Επόμενο άρθροΨάχνοντας υποψήφιους στο Παγγαίο… Η επιλογή Τοψίδη που ευνοεί το Χρήστο Μέτιο