Ξεκίνησαν οι εργασίες σύνδεσης της Καβάλας μες το δίκτυο φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Χρήστο Γάκη οι εργασίες έχουν ξεκινήσει στο Περιγιάλι και το Χαλκερό.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “Από την αρχή είχαμε πει ότι πρόκειται για ένα έργο που θα τρέξει άμεσα μια και η Περιφέρεια και η ίδια η εταιρεία ενδιαφέρονται ώστε να κατασκευαστεί άμεσα και τάχιστα το δίκτυο. Θέλουν να γίνουν οι συνδέσεις ενώ εμάς μας ενδιαφέρει από την άποψη ότι χρηματοδοτούμε αυτό το έργο και θέλουμε άμεση επικοινωνία να δουν δηλαδή άπαντες τα οφέλη από το φυσικό αέριο στην περιοχή.

Η εταιρεία βέβαια θέλει γρήγορους ρυθμούς γιατί όσο πιο γρήγορα συνδέσει τα δίκτυα τόσο πιο γρήγορα θα έχει και ένα έσοδο γιατί επενδύει και δικά της κεφάλαια στο συγκεκριμένο έργο.

Άρα θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα με στόχο να παραδώσουν έργο και τώρα δουλεύουν το Περιγιάλι το δίκτυο που θα μεταφέρει ουσιαστικά το αέριο μέσα στην πόλη ενώ και από την περιοχή του Χαλκερού προς την Καβάλα δουλεύουν, το δίκτυο που ουσιαστικά θα μεταφέρει το αέριο από τον σταθμό πίεσης μέσα στην πόλη μας.

Οι δύο αγωγοί θα συνδεθούν και θα είναι έτοιμη η παροχή του αερίου. Μέχρι τέλος του 2022 θέλουμε να έχουμε και τις πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου στον τόπο μας».

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι έτσι και αλλιώς έχουν γίνει επαφές και συζητήσεις και με τον Δήμαρχο Καβάλας. “Ως προς τις εργασίες που γίνονται μέσα στην πόλη, επιβλέπει και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας. Θέλουμε να δούμε και τις εργασίες αλλά να λάβουμε και κάποια μέτρα ώστε η κατασκευή του δικτύου του αγωγού να επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο την καθημερινότητά μας.

Σαφώς και θα υπάρξουν προβλήματα συγκοινωνιακής φύσεως όταν ο αγωγός θα περάσει μέσα από το οδικό δίκτυο της πόλης αλλά θέλουμε να περάσουμε και να προλάβουμε να έχουμε τη λιγότερη δυνατή όχληση. Όλοι θα συνεργασθούμε για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να μην έχουμε προβλήματα με την κυκλοφορία των οχημάτων και την στάθμευση.

Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία συνδέσεων αλλά θα επιδιώξουμε μια ενημέρωση από τη ΔΕΔΑ προς τους κατοίκους για να λύσουμε κάθε απορία αναφορικά με το πώς θα γίνουν οι συνδέσεις, ποιο θα είναι το κόστος των συνδέσεων , ποια θα είναι η επιδότηση για να γίνει η σύνδεση από τον αγωγό …. Απλά όλες οι απορίες θα απαντηθούν όταν και θα είμαστε σε θέση να κάνουμε την ενημερωτική εκδήλωση. Όσο ισχύουν όμως τα απαγορευτικά μέτρα δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή την ενημέρωση” τόνισε χαρακτηριστικα.

Προηγούμενο άρθροΙκανοποίηση για την ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομίας Καβάλας
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου