Την ικανοποίηση του για την σημαντική ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας με 9 συναδέλφους του, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.

Παράλληλα, επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει σωστή κατανομή τους, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν, ενώ για ακόμη μια φορά υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση αντικατάσταση των μοτοσικλετών που χρησιμοποιεί η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στα τέλη Ιανουαρίου, ανακοινώθηκαν οι θέσεις των τακτικών μεταθέσεων για το έτος που διανύουμε. Ο αριθμός που ανακοινώθηκε είναι πραγματικά πολύ μεγάλος, δεν τον έχουμε δει ξανά σε επίπεδο Καβάλας. Τα τελευταία δυο χρόνια είναι αλήθεια ότι είχαμε σημαντική ενίσχυση με 5 ή 6 άτομα, σε σχέση με όσα είχαμε ζήσει παλιότερα με 0 ή 1 και 2 μόλις άτομα, νούμερα πραγματικά τραγικά για τις τεράστιες ανάγκες που έχει η Π.Ε. Καβάλας. Τότε καυτηριάζαμε αυτά τα νούμερα, τώρα οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα σε όλους αυτούς που προσπάθησαν γι’ αυτό το αποτέλεσμα», σημείωσε αρχικά ο Νίκος Ίμβρος.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

«Δεν προέκυψε τυχαία αυτό. Χρειάζεται πολιτική βούληση και παρέμβαση. Πρόκειται για 9 άτομα συν 1 υπαστυνόμος που έτσι κι αλλιώς θα πήγαινε σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις με την αλλαγή του βαθμολογίου. Ευχαριστούμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο που πραγματικά ασχολήθηκε, το ζητήσαμε και προσφέρθηκε να βοηθήσει προσωπικά, αλλά και τους δυο βουλευτές, Μάκαριο Λαζαρίδη και Γιάννη Πασχαλίδη. Υπήρχε η διάθεση να βοηθήσουν και αποδείχτηκε και στην πράξη. Με μια καλή κατανομή, καθώς υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε όλη την Π.Ε. Καβάλας, πρέπει να αξιοποιηθούν και να μη χαθούν σε υπηρεσίες και περιοχές όπου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη», συμπλήρωσε ακολούθως ο κ. Ίμβρος

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Ίμβρο, η κατανομή γίνεται εσωτερικά από την Α.Δ.Κ. μέσα από συμβούλιο που συγκροτείται με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή, όπου το σωματείο έχει μια ψήφο στο 5μελες συμβούλιο.

«Το συμβούλιο θα πρέπει να τους τοποθετήσει εκεί που υπάρχουν ανάγκες κι όχι εκεί που μπορεί να υπάρξουν άλλες υποχρεώσεις. Υπάρχουν ανάγκες και είναι πολλές. Η Θάσος είναι η πρώτη. Είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που δεν λύνεται εύκολα. Με τις ελάχιστες ενισχύσεις που υπήρχαν κατά το παρελθόν παραμένει σημαντικό το πρόβλημα. Βέβαια το καλοκαίρι έχουμε κάποιες ενισχύσεις, αλλά σε μόνιμη βάση χρειάζεται προσωπικό. Οι περιοχές επίσης Νέας Περάμου και Οφρυνίου, ειδικά το καλοκαίρι, έχουν σημαντικό πρόβλημα ακόμη και στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Επίσης σημαντικό είναι το πρόβλημα στο Τμήμα Τροχαίας. Μέσα στην πόλη υπάρχουν ελάχιστες δυνάμεις. Το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καβάλας είναι τεράστιο. Οι δυνάμεις είναι πολύ μικρές. Χρειάζεται προσωπικό για να μπορεί να υπάρχει προσωπικό έξω προληπτικά κι όχι κατασταλτικά, σε καίρια σημεία εντός και εκτός πόλης», ανέφερε σχετικά ο κ. Ίμβρος.

ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Τέλος, σε ερώτηση για την κατάσταση του στόλου σε περιπολικά αλλά και μοτοσικλέτες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ο Νίκος Ίμβρος απάντησε ότι «Δυστυχώς αυτά τα νέα περιπολικά που βλέπουμε σε άλλες περιοχές της χώρας δεν φτάνουν στην Α.Δ.Κ. Είναι με διαγωνισμούς και προγράμματα εξωτερικών συνόρων ή ΕΣΠΑ κάποιων Περιφερειών και πηγαίνουν σε Διευθύνσεις που έχουν σύνορα και αντίστοιχα έτρεξαν προγράμματα. Κάποτε ο αείμνηστος περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης είχε τρέξει ένα πρόγραμμα από την ΠΑΜΘ και πριν ένα χρόνο ήρθαν κάποια νέα περιπολικά στην Καβάλα, βοήθησαν να ανανεωθεί ο στόλος. Θα μπορούσε όμως να ήταν καλύτερα ενισχυμένος ο στόλος μας σε περιπολικά. Το τεράστιο πρόβλημα όμως που θα μας απασχολήσει καιρό είναι οι μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κυκλοφορούν στους δρόμους από το 2012, δεν έχουν αντικατασταθεί, έχουν χιλιάδες χιλιόμετρα γραμμένα και ευτυχώς που οι συνάδελφοι που τις χρησιμοποιούν τις προσέχουν πολύ και είναι λειτουργικές. Θα έπρεπε ήδη να έχουν αντικατασταθεί. Πολύ περισσότερο σε μια υπηρεσία που είναι η βιτρίνα της αστυνομίας, αλλά και είναι μια υπηρεσία που οι πολίτες την έχουν αγκαλιάσει».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας με τον Αλέξη Πολίτη
Επόμενο άρθροΧρήστος Γάκης: Με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου