Σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, όπως είναι η διαχείριση της πανδημίας σε σχέση με το ρόλο των Δήμων, αλλά και ο νέος εκλογικός νόμος, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, με τηλεδιάσκεψη, της Επιτροπής Ανάπτυξης και υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ, υπό την προεδρία του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φίλιππου Αναστασιάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος της Επιτροπής στην τόνωση της επιχειρηματικότητας αλλά και της ανάπτυξης στους Δήμους της χώρας. Συγκεντρώθηκαν προτάσεις των μελών για τη διαχείριση της πανδημίας και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν αλλά και να διεκδικηθούν από την πολιτεία.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη παρέμβασης για ελάφρυνση της επιχειρηματικότητας που πλήττεται από την πανδημία. Συζητήθηκε εκτενώς και η πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο, με την κατάθεση απόψεων από το σύνολο σχεδόν των μελών.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε το Σώμα για τα βασικά σημεία του νέου νόμου, όπως είναι το ποσοστό εκλογής, οι έδρες, ο χρόνος των εκλογών και της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων κ.α..

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα ομαδοποιηθούν και θα κατατεθούν στην ΚΕΔΕ ώστε να αποτελέσουν εργαλείο που θα διευκολύνει τις διεκδικήσεις της.

Προηγούμενο άρθροΈρχεται η κακοκαιρία “Μήδεια” – Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες
Επόμενο άρθρο“Λουκέτο” και στο Γυμνάσιο Πρίνου -Τρεις μαθητές θετικοί στον Κορωνοϊό