Συνεδρίασε την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας με αποκλειστικό θέμα τις Σχολικές Καθαρίστριες. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Προμούσα θα προσλάβουν 46 καθαρίστριες πλήρους ωραρίου και 55 μερικής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχαμε τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για τον καθορισμό του αριθμού των σχολικών καθαριστριών των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο μας. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που ήρθε από το υπουργείο και καθόριζε τη διαδικασία της επιλογής των καθαριστριών, προβλεπόταν 506 εργατοώρες για το Δήμο Καβάλας τις οποίες μπορούσαμε να κατανείμουμε κατά το δοκούν, μπορώντας να αξιοποιήσουμε 169 άτομα. Φυσικά αυτό είναι ένα υπερβολικό νούμερο για το Δήμο Καβάλας, δεν χρειαζόταν. Λάβαμε, λοιπόν την απόφαση να προσλάβουμε 46 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης, δηλαδή 6,5 ώρες ημερησίως, 55 καθαρίστριες μερικούς απασχόλησης οι οποίες είναι 4ωρες και έτσι καλύψαμε τον απαιτούμενο αριθμό των 506 ωρών για καθαριότητα των σχολικών μας μονάδων. Είναι από τους μεγαλύτερους αριθμούς σε σχέση με αντίστοιχους δήμους στην Ελλάδα, ίσως κι ο μεγαλύτερος».

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ

Πρόσθεσε ότι «αξίζει τον κόπο να ενημερώσω τον κόσμο ότι όταν ξεκίνησε η συγκεκριμένη διοίκηση είχαμε 14 πλήρους και 72 μερικής απασχόλησης με 3ωρη εργασία. Από το Μάρτιο οι πλήρους έγιναν 27 και από τον Απρίλιο 32 ενώ τις 3ωρες τις κάναμε 4ωρες. Φέτος έχουμε από τους μεγαλύτερους αριθμούς σε ημερήσιες ανθρωπο-ώρες αλλά και στον αριθμό των καθαριστριών. Με τον αριθμό των 99 και τις 13 που έχουμε μόνιμες έχουμε 112 καθαρίστριες, απαιτούμενο για να παρέχουμε καθαριότητες στις σχολικές μονάδες, δεδομένης και της πανδημικής κρίσης».

Προηγούμενο άρθρο«Δεν θα πάμε σε ακραίες καταστάσεις αλλά θα πιέσουμε για να βρεθεί λύση», δήλωσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, για τα διόδια στον Άγιο Ανδρέα
Επόμενο άρθροΑντικατάσταση παλιού αγωγού προκάλεσε τη διακοπή νερού στη Χωράφα