Τεράστια προβλήματα δημιούργησε η λειτουργία των πλευρικών διοδίων στον Άγιο Ανδρέα καθώς υπάρχει μία μόλις θύρα και δημιουργούνται ουρές οχημάτων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Φίλιππο Αναστασιάδη ζητούν την αναστολή της λειτουργίας τους και τον επανασχεδιασμό τους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαι υπέρ του συστήματος της αναλογικής πληρωμής στα διόδια. Το έχουμε δει στο εξωτερικό, μπαίνεις με την κάρτα σου και πληρώνεις σύμφωνα με τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει. Είναι ένα δίκαιο και λειτουργικό σύστημα. Εδώ, όμως, ταλαιπωρείται ο κόσμος διότι προφανώς δεν έχει γίνει καλός σχεδιασμός και δεν πρόβλεψαν την επισκεψιμότητα και τα διερχόμενα αυτοκίνητα από τον συγκεκριμένο κόμβο. Έχει δημιουργηθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα. Πέρα από την ταλαιπωρία, με προβληματίζουν πολύ περισσότερο τα παράλληλα προβλήματα που δημιουργούνται. με την έλευση των οχημάτων κυρίως από τους οικισμούς της Περάμου, της Ηρακλείτσας, του Παληού, του Αγίου Ανδρέα, του Ακροβουνίου και την επικινδυνότητα που μπορεί να προκύψει λόγω των ατυχημάτων που μπορεί να γίνουν. Και τότε οι ευθύνες κάποιων θα είναι πολύ μεγαλύτερες».

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΛΥΣΗ

Είπε στη συνέχεια ότι «μ’ αυτήν τη λογική στείλαμε ως δήμαρχος και ως Δήμος Παγγαίου τις επιστολές μας προς το ΤΑΙΠΕΔ και την Εγνατία Οδό ΑΕ. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές και τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Εγνατία για το πρόβλημα που προέκυψε. Υπάρχει καλή διάθεση αλλά αν δεν πιέσεις όσο γίνεται περισσότερο δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Το βράδυ της Τετάρτης μας απάντησαν ότι θα προσπαθήσουν να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση κατά τη διάρκεια της ημέρας ή όταν ο φόρτος είναι πάρα πολύ μεγάλος. Τους είπα ότι δεν μπορούσε να βασιστούμε μόνο στην καλή βούληση ή σε μία τηλεφωνική επικοινωνία. Ζητούμε την επίσημη απάντηση η οποία αν δεν μας καλύπτει, το επόμενο βήμα είναι και ασφαλιστικά μέτρα και καταγγελία στον Εισαγγελέα ώστε να παρέμβει και να λυθεί το πρόβλημα. Δεν θα πάμε σε ακραίες καταστάσεις τύπου κλείνουμε δρόμους, κλείνουμε διόδια. Το αίτημά μας είναι δίκαιο κι εύλογο και θεωρώ ότι μέσω της καλής συνεννόησης που ήδη υπάρχει και μέσω του εισαγγελέα αν χρειαστεί, θα δοθεί μία λύση που τουλάχιστον για φέτος να δίνει τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης. Για του χρόνου πρέπει να γίνει ένας επανασχεδιασμός, με περισσότερες πύλες εισόδου κι εξόδου ή ακόμη και να καταργηθούν. Αυτό θα έχει να κάνει και με τη συγκοινωνιακή μελέτη που έχω ζητήσει και φοβάμαι ότι δεν υπάρχει για να τεκμηριώνει την ύπαρξη των συγκεκριμένων διοδίων στο συγκεκριμένο χώρο. Θα είναι κι αυτό ένα πάτημα για να μπορέσουμε ή να τα ακυρώσουμε ή να τους αναγκάσουμε να τα βελτιώσουν».

Πάντως ο κ. Αναστασιάδης δεν απέκλεισε και δυναμικές κινητοποιήσεις αν χρειαστεί…

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Κελγιώργης: Η αγορά της Καβάλας είναι στη δίνη του καύσωνα
Επόμενο άρθροΣτην πρόσληψη 46 καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και 55 μερικής θα προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας για τις σχολικές μονάδες