Μετά από απόφαση του δικαστηρίου, η ΒΦΛ υποχρεούται να πληρώνει μετρητοίς το 50% του ποσού για την προμήθεια φυσικού αερίου από την ΔΕΠΑ και το άλλο 50% με τρίμηνες επιταγές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Γιώργο Θεοφυλακτίδη αυτό επιβαρύνει σοβαρά την Βιομηχανία.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι μια δύσκολη απόφαση η οποία με αργό τρόπο θα οδηγήσει τη βιομηχανία στο κλείσιμο. Δεν ξέρω και πόσο αργός θα είναι και πόσο θα μπορεί η εταιρεία να ανταπεξέλθει. Απόψε (σ.σ. χθες) κατεβαίνουμε και πάλι στην Αθήνα περίπου 300 άτομα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) έχουμε την έφεση σ’ αυτήν την απόφαση. Εκδικάζεται ζητώντας μία καλύτερη απόφαση με την οποία να μπορεί να σταθεί οικονομικά και η εταιρεία και η ΔΕΠΑ να πληρώνεται. Δυστυχώς, είναι δύσκολες οι ώρες για την εταιρεία, για την Καβάλα, για τα 700 άτομα που απασχολούνται. Φοβάμαι ότι θα ζήσουμε μία πολύ δύσκολη άνοιξη αν δεν αλλάξει κάτι. Αλλά ελπίζουμε».

ΠΟΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ;

Για τα σενάρια περί εξυγίανσης του εργοστασίου που ακούγονται αυτές τις μέρες είπε ότι «μια εταιρεία στο σύνολό της η οποία είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζομένους και στο δημόσιο. Μιλάνε για εξυγίανση αλλά δεν μας λένε ποιο είναι το κομμάτι που θέλει εξυγίανση. Όταν οικονομικά απέναντι στους εργαζόμενους και στο κράτος, είτε λέγονται φόροι, είτε ΦΠΑ, είσαι σε όλα εντάξει, δεν καταλαβαίνω τι σόι εξυγίανση. Δεν μας αγγίζει κιόλας. Εμείς θέλουμε το εργοστάσιο ανοιχτό αλλά αυτή η εξυγίανση που ονειρεύονται κάποιοι, φοβάμαι ότι αποσκοπεί αλλού. Όλα αυτά είναι μεθοδεύσεις για να έρθει η δύσκολη ώρα την οποία θα περάσει το εργοστάσιο σε άλλα χέρια, με όποιο κόστος για όλους τους εμάς. Για όλα αυτά είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε. Προς το παρόν ακολουθούμε αυτόν το δρόμο κι όταν τελεσιδικήσει και δεν υπάρχει άλλη λύση, θα προχωρήσουμε σαν εργαζόμενοι σε άλλες κινητοποιήσεις και σε άλλα μέτρα. Εκεί χρειαζόμαστε την Καβάλα δίπλα μας, όλοι μαζί να μπορέσουμε να το κρατήσουμε ανοιχτό».

Προηγούμενο άρθροIκανοποιητική αυτό το διάστημα η κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας
Επόμενο άρθροΤροχαίο στην οδό Σαππαίων