Ικανοποιητική ήταν η επιβατική κίνηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας στην διάρκεια των εορταστικών τριημέρων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φορέα κ. Κωνσταντίνο Πανταζή το προηγούμενο δίμηνο ήταν το χειρότερο των τελευταίων 8 ετών.

Ο κ. Πανταζής δήλωσε ότι «σ’ αυτά τα δύο τριήμερα ήταν ικανοποιητική η κίνηση. Ήταν αυξημένη. Προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές μας από το καταστροφικό δίμηνο που μας πέρασε. Ήταν το χειρότερο των τελευταίων 7-8 ετών. Και με δύο τετραήμερα δεν σώζεται η κατάσταση. Απλώς επουλώνουμε λίγο τις πληγές μας».

Για τις επερχόμενες γιορτές του Πάσχα είπε ότι «ετοιμαζόμαστε σιγά- σιγά. Άλλαξε λίγο η ψυχολογία λόγω του καιρού. Είναι βασικός παράγοντας κι αυτός. Ο καιρός είχε παίξει κι αυτός ένα μεγάλο ρόλο στην μη καλή λειτουργία μας. Ήταν τα χιόνια, οι συνεχόμενες βροχές. Όλα από λίγο συνετέλεσαν ώστε να μην πάει καλά η κίνηση για ένα δίμηνο. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος δεν ήταν καλοί μήνες. Με τα δύο τετραήμερα ξεκίνησε ξανά λίγο η κίνηση. Πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε».

Για την επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλου Τοψίδη  στο ΚΤΕΛ είπε ότι «είπαμε γενικά πολλά πράγματα. Θέσαμε υπ’ όψιν του τα προβλήματα του ΚΤΕΛ. Ήταν και ο κ. Μαρκόπουλος μαζί που σαν Αντιπεριφερειάρχης είναι γνώστης της κατάστασης. Έχουμε συνεργαστεί για τα μαθητικά. Κάναμε μία συζήτηση γενικά για τις συγκοινωνίες, για το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ειδικά. Μας άκουσαν και πιστεύω ότι θα έρθουν όλοι οι υποψήφιοι να ακούσουν τα προβλήματά μας. Είναι καλό να έρθουν. Εμείς θα τους περιμένουμε όλους. Ήταν μια συνάντηση που για μας είναι καλό που κάποιοι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν τα προβλήματά μας. Και μόνο που θέλουν να τα ακούνε, είναι θετικό για μας».

ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ

Για την επιβατική κίνηση, τα δρομολόγια του εσωτερικού και του εξωτερικού, είπε ότι «αυτήν τη στιγμή τα δρομολόγια του εξωτερικού έχουν μια καθίζηση. Του εσωτερικού, όπως έχω ξαναπεί, οι ενδονομαρχιακές γραμμές είναι ελλειμματικές. Αυτές στην ουσία στηρίζονται από τη γραμμή Καβάλας- Θεσσαλονίκης. Αυτή είναι η γραμμή που στηρίζει και τις υπόλοιπες. Αυτό είναι ένα πρόβλημα για το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, ότι το ενδονομαρχιακό είναι ελλειμματικό. Το στηρίζουμε με νύχια και με δόντια. Δεν έχουμε κόψει κανένα δρομολόγιο και αυτό είναι μεγάλο κόστος. Όταν πηγαίνει ένα δρομολόγιο στη Λεκάνη με ένα άτομο. Είναι χωριά που είναι δύσκολα και δεν έχουν κόσμο πλέον. Εμείς, όμως, τα στηρίζουμε αυτά. Η συγκοινωνία συνεχίζεται. Ακόμη και στα άλλα χωριά ο κόσμος είναι πολύ μειωμένος μέσα στο νομό. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για μας, πώς θα συνεχίσουμε και πόσο θα αντέξουμε να το κάνουμε αυτό το πράγμα. Συν το ότι πιστεύω ότι είναι πλέον γνωστό σε όλους το κοινωφελές έργο που κάνει το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκες, σε όλες τις υπηρεσίες. Αυτήν τη στιγμή αντικαθιστούμε το κράτος με πολλές υπηρεσίες. Μετακινούμε άτομα που έχουν ανάγκες, από την Πρόνοια, είτε από άλλες κοινωνικές Υπηρεσίες. Δεν ξέρω, όμως, ως πότε θα αντέξουμε να τα κάνουμε όλα αυτά. Γιατί πρέπει να έχουμε κι ένα έσοδο ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε.

Πάντως, ήταν ενθαρρυντικά τα δύο τετραήμερα που λίγο ο κόσμος βγήκε, μετακινήθηκε, ταξίδεψε».

Προηγούμενο άρθροΠαρουσιάζει νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ο υπ.Δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθροΣτην Αθήνα και πάλι εργαζόμενοι για να στηρίξουν την ΒΦΛ στα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΠΑ