Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει ο τουρισμός στη Θάσο. Η περιφερειακή σύμβουλος κ. Μαρία Πολυμέρου σημείωσε ότι στο νησί το τριήμερο πέρασαν περίπου 13.000 επισκέπτες, γεγονός που ικανοποιεί τους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «φάνηκε επιτέλους στη Θάσο ότι ήρθε το καλοκαίρι. Από την Πέμπτη ξεκίνησε η αύξηση της ροής των τουριστών. Την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν πολύ καλύτερα. Την Παρασκευή πέρασε περίπου 5000 κόσμος και το Σάββατο άλλες 7500 κόσμος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου. Αυτό είχε πάρα πολύ καιρό να γίνει, κάτι χαροποίησε τους επαγγελματίες και τους έκανε να σκέφτονται πιο αισιόδοξα για το καλοκαίρι, ελπίζοντας να πάει καλύτερα από πέρυσι».

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «κρατήσεις από τις Βαλκάνιες χώρες υπάρχουν. Σίγουρα υπάρχουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Ο κόσμος είναι φοβισμένος, δεν κλείνει από τώρα για τον Σεπτέμβριο αφού δεν ξέρουμε τι εξελίξεις θα έχουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Υπάρχει ενδιαφέρον κι από τις υπόλοιπες αγορές που δεν έχουν ανοίξει ακόμη για το νησί και αναμένουμε τις εξελίξεις για να δούμε αν θα ρευστοποιηθούν αυτές οι κρατήσεις. Αυτό το τριήμερο, πάντως, είχε πάρα πολύ κίνηση».

Για τη συμβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ στο θέμα του τουρισμού είπε ότι «κάνει διακοπές όπως όλος ο κόσμος. Έχουμε έναν Αντιπεριφερειάρχη τουρίστα, τον κ. Τσώνη, οπότε συνεχίζει να κάνει διακοπές. Δεν νομίζω να αλλάξει κάτι».

Προηγούμενο άρθροΤο Σεπτέμβριο επανέρχονται στη δράση οι πολιτιστικοί σύλλογοι που στεγάζονται στον Πυθαγόρα
Επόμενο άρθροΜε το Cosmopolis Home θα ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου το φεστιβάλ Cosmopolis