Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Cosmopolis το οποίο είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Τάκη Αγγελίδη το φεστιβάλ θα υλοποιηθεί σε 3 φάσεις αρχής γενομένης από το Cosmopolis Home που θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «την προηγούμενη Παρασκευή ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Cosmopolis και κατ’ ουσίαν της πρώτης θεματικής ενότητας, του Cosmopolis Home. Η βασική δομή του φεστιβάλ είναι ίδια, χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Αρχικά, το Cosmopolis Home που θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις κατά βάση στην Παναγία αλλά και στον Άγιο Νικόλαο, από τις 8 Ιουλίου μέχρι τις 12 Αυγούστου. Το δεύτερο κομμάτι είναι το Cosmopolis world, θα είναι από τις 26 έως τις 29 Αυγούστου και μετά προς το φθινόπωρο θα ξεκινήσει το Cosmopolis Classical με πολλές άλλες δράσεις που θα φτάσουν μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη.

Θελήσαμε να επιμηκύνουμε γεωγραφικά και χρονικά το φεστιβάλ ώστε να δημιουργήσουμε ένα πολιτιστικό γεγονός αλληλεπίδρασης που να έχει οφέλη στην τοπική κοινωνία. Να το αγκαλιάσει ο κόσμος, να συμμετέχουν όλοι, κοινό, καλλιτέχνες, εθελοντές, αγορά, ώστε να αναδείξουμε την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης και να έχουμε δρώμενα σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά από επιδημιολογικής πλευράς. Δεν μπορούμε ακόμη να μιλάμε για πλήρη κανονικότητα αλλά ελπίζουμε να είναι καλύτερα από πέρυσι».

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ

Για το κομμάτι του τουρισμού είπε ότι «από σήμερα μέχρι το τέλος του μήνα υπάρχει ένας τουριστικός οργασμός στην πόλη μας. Φιλοξενούμε τρεις τουριστικές αποστολές δημοσιογράφων τουριστικού ρεπορτάζ, μία από Γερμανία και δύο από Ρουμανία. Φιλοξενούμε επίσης τον πρόεδρο του ΕΟΤ Ρουμανίας. Θα τους ξεναγήσουμε και θα τους φέρουμε σε επαφή με την τοπική κουλτούρα και την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής. Θα δούνε τα αξιοθέατα, θα γευτούν τα τοπικά προϊόντα. Ο τουρισμός πρέπει να συνδέεται όχι μόνο με τις ομορφιές της πόλης αλλά και με ό,τι έχει να κάνει με την παραγωγή, την κουλτούρα και την αγορά, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να γίνουν άμεσα κοινωνοί στις χώρες τους της ιδιαιτερότητας και των πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Παράλληλα, στις 30 Ιουνίου θα φιλοξενήσουμε τον αντιπρόεδρο μίας εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών κρουαζιέρας. Θα έρθει στην Καβάλα να επισκεφθεί το λιμάνι για να δει τις υποδομές και να ξεναγηθεί σε διάφορες περιοχές, με στόχο την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Καβάλα, με πολύ σημαντικές προσπάθειες που θα αποδώσουν καρπούς τον επόμενο χρόνο. Διαχειριστήκαμε μία κρίση που έπληξε ιδιαίτερα το θεσμό της κρουαζιέρας αλλά τον επόμενο χρόνο πιθανότατα να έχουμε ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στην Καβάλα.

Το ρεκόρ προσεγγίσεων στην πόλη μας ήταν 26 κρουαζιερόπλοια το 2014 και για την επόμενη χρονιά είναι κλεισμένα τουλάχιστον 25. Γίνεται πολύ καλή και συστηματική δουλειά. Στον τουρισμό κρουαζιέρας παίζει μεγάλο ρόλο ο προορισμός και οι δυνατότητες που τους δίνει».

Προηγούμενο άρθροΠερίπου 13 χιλιάδες τουρίστες πέρασαν στη Θάσο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Επόμενο άρθροΠολλή φασαρία για το τίποτα οι ισχυρισμοί για το ωράριο των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ