Ο τουρισμός καλά κρατεί στον Δήμο Παγγαίου στην παραλιακή ζώνη και κυρίως στο δημοτικό διαμέρισμα Ελευθερών. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Πριονίδης σημείωσε πως η φετινή χρονιά κύλησε εξαιρετικά.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «το καλοκαίρι καλά κρατεί στην περιοχή μας. Το τριήμερο αναμένεται να είναι δυνατό αφού θα έχουμε άνοδο θερμοκρασίας. Υπάρχει κόσμος, υπάρχουν κρατήσεις, αλλά δεν υπάρχει αγοραστική κίνηση. Κάνουν κρατήσεις, θα πάρουν τον καφέ τους, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δεύτερα και τρίτα έξοδα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει καλή κίνηση και πιστεύω ότι η σεζόν θα πιάσει ως το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Είχαμε πολύ κόσμο, ήμασταν παρόντες 24 ώρες το 24ωρο, οι συνεργάτες μου κι εγώ. Τους ευχαριστώ δημόσια τους συνεργάτες μου διότι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει δουλειά. Καθημερινά προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα, αλλά το βασικό είναι ότι είμαστε παρόντες και προσπαθούμε να λύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα».

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Για το μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού που θα αποκαλυφθεί σύντομα, δήλωσε ότι «οι γονείς μου, που τους έχασα πριν 9 χρόνια, είναι ποντιακής καταγωγής και οι δύο. Τιμώντας αυτούς, ήθελα να κάνω κάτι για τον ποντιακό ελληνισμό. Το είχα σαν σκέψη, ο φίλος και συνάδελφος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, μου είχε αναφέρει για τη 16η Πανελλήνια Συνάντηση Νεολαίας Ποντίων και ότι είχε κάποιες επαφές. Αφού το αναφέραμε στο δήμαρχό μας, κ. Αναστασιάδη και πήραμε την έγκριση, ήρθε σε επαφή μαζί τους, κατοχυρώσαμε το Συνέδριο να γίνει στις κατασκηνώσεις Νέας Περάμου 23 και 24 Σεπτεμβρίου και στο πρόγραμμα να συμπεριλάβουν, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, να παραστούν στα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην Πλατεία της Νέας Περάμου.

Θα είναι παρών ο καθηγητής πανεπιστημίου κι. Θεοφάνης Μαρκίδης, που θα κάνει μια ομιλία για τη γενοκτονία και ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης που θα απαγγείλει κάποια πράγματα σχετικά με τη γενοκτονία. Θα γίνει μια ωραία εκδήλωση για τη γενοκτονία, κάτι που μας πονάει όσα χρόνια κι αν περάσουν».

Προηγούμενο άρθροΣυνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με θέμα την παραχώρηση των γηπέδων στις ομάδες
Επόμενο άρθροΤην επιδότηση για τα αλιευτικά σκάφη περιμένει η Περιφέρεια ΑΜΘ ώστε να ενισχύσει τους πλοιοκτήτες