Μέχρι τις 19 Ιουνίου θα συνεχίσουν και τα φαρμακεία της Καβάλας να χορηγούν δωρεάν self test. Σύμφωνα με την πρόεδρό τους κ. Σίσσυ Ρακιντζή, η όλη διαδικασία απέδωσε καρπούς.

Συγκεκριμένα είπε ότι «αυτή η διαμάχη με την πολιτεία για τα self test προκειμένου να συμβάλλουμε στη μείωση ή τη διακοπή της διασποράς του ιού, συνεχίζεται βάση της συμφωνίας που είχε γίνει για το χρονικό διάστημα που συμφωνήθηκε. Αρχικά ήταν ένας μήνας, από αρχές Απριλίου μέχρι αρχές Μαΐου. Δώσαμε μία παράταση, αφού ζητήθηκε από την πολιτεία, μέχρι τις 19 Ιουνίου, προκειμένου να δώσουμε τα τελευταία τρία self test ανά ΑΜΚΑ στην ομάδα των εκπαιδευτικών. Αυτή η συμφωνία υλοποιείται όπως μας είχε ζητηθεί. Δεν ήρθε ποτέ η πολιτεία να μας πει αν θέλουμε ή αν θα δίνει όλο το καλοκαίρι self test. Δεν είχαμε καμία επικοινωνία και ξαφνικά ήρθε το μήνυμα ότι μπορεί να γίνει η διανομή κι από αλλού. Αυτό δημιουργεί προβλήματα καθώς είναι η ίδια πλατφόρμα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, για τα ραντεβού για εμβολιασμό για covid. Προφανώς πρέπει να γίνει μία καινούργια πλατφόρμα και να βρουν έναν τρόπο διάθεσης των τεστ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Εμείς γνωρίζουμε ότι μέχρι και την άλλη βδομάδα θα χορηγούμε τα τεστ και μετά θα αποφασίσει η πολιτεία τι θέλει.

ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Πρόσθεσε ότι «σίγουρα είχε μεγάλο αποτέλεσμα η χρήση τους. Όλοι ακούσαμε ότι τμήμα, τάξεις, σχολεία έκλεισαν γιατί υπήρχε έστω κι ένα κρούσμα που σε άλλη περίπτωση θα προκαλούσε διασπορά σε 10-20-30 άτομα. Πολύς κόσμος στα γραφεία και στους χώρους εργασίας με μαζική προσέλευση επίσης βρέθηκε θετικός. Ναι, έγινε καλή δουλειά με τα self test, τα στατιστικά λένε ότι περίπου το 70% των κρουσμάτων μπόρεσαν να προβλεφθούν και να μην γίνει διασπορά.

Περιμένουμε από την Πολιτεία τι θα αποφασίσει, ανήκουμε στην αλυσίδα και το κάνουμε σαν επιστημονικός κλάδος σαν προσφορά στους συμπολίτες μας για την επιστροφή στην κανονικότητα. Ας ελπίσουμε από Δευτέρα να έχουμε επικοινωνία και να δούμε τι θα γίνει. Είναι ένα ιατροφαμακευτικό προϊόν που όπως όλα τα άλλα τα διακινούμε εμείς αποκλειστικά, δεν είναι εύκολο να διακινηθούν από άλλα κανάλια διανομής».

Προηγούμενο άρθροΣτις 22 Ιουνίου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων
Επόμενο άρθροΣε μονοψήφιο αριθμό οι ασθενείς που νοσηλεύονται με covid στο Νοσοκομείο Καβάλας