Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων με διάφορες δράσεις θεατρικές παραστάσεις και δικές του παραγωγές. Ο πρόεδρος του κ. Μποζούδης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά “έχουμε πρόγραμμα με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και αρχαίο δράμα βέβαια για το Φεστιβάλ μας που θα έχει δικές μας παραστάσεις και παραγωγές με κεντρικό θέμα ξεχωριστό που θα δώσει στην Καβάλα και σε όλους τους επισκέπτες το στίγμα της δουλειάς που κάνει το ΔΗΠΕΘΕ.

Αφιερωμένο στο Διονύσιο Σολωμό το φετινό φεστιβάλ. Ήδη το ΔΗΠΕΘΕ χρηματοδοτείται για το Φεστιβάλ από το Δήμο Καβάλας με 95 χιλιάδες ευρώ. Αυτό το ποσό θα δοθεί στο ΔΗΠΕΘΕ για να διοργανώσει το Φεστιβάλ.

Πέρσι όμως από τις 95 χιλιάδες περίσσεψαν 21 χιλιάδες ευρώ μια και αρκετές παραστάσεις δεν έγιναν οπότε τα χρήματα αυτά έμειναν στο ταμείο μας και προστέθηκαν στο φετινό Φεστιβάλ για να είναι αυτό πιο πλούσιο και περισσότερο φωτεινό και καλύτερο επειδή το χρειαζόμαστε.

Μιλάμε όμως για προϋπολογισμό, ίσως να μην δοθούν όλα αν δεν χρειασθεί αλλά αυτά είναι τα ποσά».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Και πρόσθεσε πως «Οι παράλληλες εκδηλώσεις εξάλλου έχουν προγραμματισθεί κανονικά και φέτος όπως και άλλες χρονιές άλλωστε θα έχουμε δράσεις σε διάφορα σημεία, όπως η παραλία στο Τελωνείο, το 7ο Δημοτικό Σχολείο, το Καρνάγιο και οι Κήποι του Μεχμέτ Αλή και άλλοι χώροι μέσα στην Καβάλα.

Οι παραγωγές μας που θα παρουσιασθούν σε όλους τους χώρους όπως και στο Φρούριο είναι πάνω στο Διονύσιο Σολωμό και θα είναι δοσμένες από εξαίρετους καλλιτέχνες. Θα φιλοξενήσουμε μάλιστα και το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο και το ΑΠΘ όπου θα έρθουν με φοιτητές και θα κάνουν δουλειά αφιερωμένη στο Διονύσιο Σολωμό. Το πρόγραμμα θα παρουσιασθεί αναλυτικά στις 22 Ιουνίου και θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση. Φέτος φιλοδοξούμε για κάτι το καλύτερο και να βοηθήσουμε να δει ο κόσμος κάτι διαφορετικό και να ξεφύγει από αυτό το αρνητικό κλίμα”.

Ερωτηθείς γιατί δεν υπήρχε ομοφωνία στην ψήφιση του προγράμματος τόνισε ότι “Θεωρώ ότι το μέλος του ΔΣ, η κ. Πρασά αντέδρασε γιατί πίστεψε ότι το ποσό είναι μεγάλο που δίδεται για το Φεστιβάλ. Το ποσό όμως είναι συγκεκριμένο και αν δεν θέλουμε κάτι καλύτερο στην πόλη τι να πω; Πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω και επειδή είχαμε τη δυνατότητα αυτό κάναμε. Απλά πιστεύω ότι υπάρχει μια στείρα αντιπολίτευση επί όλων των θεμάτων….».

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τέλος ανέφερε ότι «Όλες οι εκδηλώσεις έχουν μια αξία και ένα βάρος. Αλλά πάμε για το 64ο Φεστιβάλ που έχει τη δική του ιστορία, το 2ο στην Ελλάδα μετά την Επίδαυρο και συγκρίνεται με το Αιρ Σόου. Έπρεπε να είμαστε όλοι θετικοί και νομίζω ότι αυτή η αντιπολίτευση είναι για να λέμε κάποια πράγματα και να ακουγόμαστε χωρίς ουσία όμως. Η κ. Πρασά εκπρόσωπος της κ. Τσανάκα ήταν δύο χρόνια Πρόεδρος και τώρα δημιουργεί θέματα και παρατηρήσεις χωρίς λόγο μόνο και μόνο για να ακούγεται”.

Προηγούμενο άρθρο5 αυτόματοι απινιδωτές παραδόθηκαν στους γενικούς γιατρούς του Δήμου Παγγαίου
Επόμενο άρθροΜέχρι τις 19 Ιουνίου θα συνεχίσουν και τα φαρμακεία της Καβάλας να χορηγούν δωρεάν self test