Στο κλάδεμα των δένδρων προχώρησε ο Δήμος Καβάλας στον Δημοτικό Κήπο, γεγονός που προκάλεσε σχόλια. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Κυριάκο Σταυρίδη έγινε μέσω εργολαβίας.

Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι “Είναι η προσπάθεια που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να κλείσουμε μια μεγάλη εργολαβία, ώστε να μπούμε σε διάφορα σημεία της πόλης της οποίας τα δέντρα δεν έχουμε ποτέ περιποιηθεί σαν Δήμος Καβάλας και να απομακρύνουμε ό,τι ξερό κλαδί που πέφτει σε κάθε θεομηνία και μάλιστα υπάρχει πρόβλημα και με τον κόσμο που περνάει από εκεί και με τα αυτοκίνητα.

Είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο αυτή την στιγμή, γίνονται και τα κλαδέματα, μιλάμε για κοπή μόνο των ξερών δέντρων, και επειδή μιλάμε για επικινδυνότητα θα κόψουμε αυτό που πρέπει».

ΜΟΝΟΝ ΚΛΑΔΕΜΑ

Διευκρίνισε δε ότι «Πάντα για κλάδεμα μιλάμε και αυτό για να προστατέψουμε και το κοινό αλλά και για να διαμορφωθεί σωστά ένα δέντρο. Όλα γίνονται πάντοτε με την παρουσία ενός εργολάβου που είναι δασολόγος, και με το δικό μας δασολόγο και γεωπόνο προϊστάμενο μας. Και αυτά τα δέντρα είναι ζωντανές ψυχές άρα έπρεπε να γίνει αυτό που έπρεπε για να προχωρήσουμε παραπέρα και να πάρουν και αυτά το σωστό σχεδιασμό., Προχωράμε και σε άλλα σημεία.

Στην Αγία Παρασκευή καθαρίζουν τα συνεργεία μας μάλιστα, ενώ εκεί βρήκαμε και πάρα πολλά πεσμένα δέντρα, τα οποία πρέπει να καθαρίσουμε. Θα καθαρίσουμε και το τοιχίο και μηχάνημα θα καθαρίσει τα πάντα για να μπορεί ο κόσμος της Αγίας Παρασκευής αφενός να κοιμάται ήσυχα μια και θα δημιουργήσουμε μια αντιπυρική ζώνη εκεί με την Παναγούδα και αφετέρου να μπορεί να επισκέπτεται και την περιοχή».

Μάλιστα σημείωσε ότι μέχρι τώρα 5 φορτηγά σκουπίδια, ψυγεία, κομοδίνα, και άλλα τινά έχουν συγκεντρωθεί από τον χώρο εκεί!!!

Προηγούμενο άρθροΈναρξη εργασιών για την ανάπλαση πεζοδρομίων και νησίδας στο εμπορικό κέντρο Ορεστιάδας
Επόμενο άρθροΑπόστολος Χρόνης: Μπατονέτες, αντισηπτικά μαντηλάκια και μάσκες φράζουν τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΚ