Μεγάλη δραστηριότητα παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η ΔΕΥΑΚ όπως άλλωστε παραδέχεται και ο πρόεδρος της κ. Απόστολος Χρόνης. Και η αιτία αυτής της κινητικότητας όμως δεν είναι οι εργασίες αλλά οι άμεσες επεμβάσεις που πρέπει να κάνουν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ προκειμένου να καταφέρουν να καθαρίσουν από τις φερτές ουσίες τα αντλιοστάσια. Ουσίες που εμποδίζουν τη διέλευση των λυμάτων στην φυσική τους δίοδο, με αποτέλεσμα τελικά να σημειώνονται υπερχειλίσεις και τελικά να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα.

Ένα τέτοιο πρόβλημα είχαμε και στην περιοχή του Καρνάγιου και σχετικά ο κ. Χρόνης σημείωσε ότι “Δεν είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Απεναντίας έχει ενταθεί από την στιγμή που ξέσπασε η πανδημία. Πολύς κόσμος πλέον χρησιμοποιεί αντισηπτικά μαντηλάκια, μάσκες και άλλα τινά όπως είδη υγιεινής και τα απορρίπτει εντός των αποχετεύσεων. Και μάλιστα αυτή η τραγική τακτική φέρει μοιραία αποτελέσματα.

Ενώ το έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές, ενώ έχουμε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες αηδιαστικές θα έλεγα για να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να μπορέσουμε να του πούμε ότι δεν μπορεί να πετά ό,τι θέλει στο δίκτυο αποχέτευσης.

Θα πρέπει να προσέχεις γιατί στο τέλος αυτό που κάνουμε, αυτό λουζόμαστε όλοι μας.. Αυτή είναι η αλήθεια. Να καταλάβουμε δηλαδή ότι σε εμάς τους ίδιους έχει όλο αυτό επίπτωση… Και έτσι στο Α4 είχαμε έμφραξη ελέω αντισηπτικών, ειδών ατομικής υγιεινής….. Πήγαν τα συνεργεία άμεσα και αποκατέστησαν το όλο πρόβλημα.

Να πω βέβαια ότι το ίδιο συμβαίνει και σε πολλά φρεάτια που καθημερινά σχεδόν ένα συνεργείο αυτή την δουλειά κάνει όλη την ημέρα μια και εκεί έχουμε εμφράξεις του δικτύου αποχέτευσης.

Άρα κάνουμε έκκληση για μια ακόμη φορά και ζητούμε από τον κόσμο να μην πετάει τέτοιου είδους υλικά μέσα στην αποχέτευση. Γι αυτό υπάρχουν οι κάδοι απορριμμάτων για να ρίχνουμε αυτά τα υλικά…”

ΚΑΙ ΜΠΑΤΟΝΕΤΕΣ

Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Χρόνης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι όλος ο κόσμος έχει γεμίσει μπατονέτες…. ”Τεράστιο πρόβλημα να δείτε στους βιολογικούς μάλιστα εμπρός στην είσοδο και στις σχάρες τι μαζεύουμε. Είναι πραγματικά φοβερό αυτό που συμβαίνει. Και αυτό μάλιστα συμβαίνει παντού.

Για παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα σε αντλιοστάσιο του Δάτου έφραξε αντλία και βρήκαν μέσα σε αυτή τζην παντελόνι…. Και όλοι λέμε πώς μπόρεσε να περάσει το παντελόνι. Είναι πραγματικά άξιο απορίας… Παράκληση να προσέχει ο κόσμος να μην πετάει τέτοιου είδους αντικείμενα στην αποχέτευση. Και αυτό συμβαίνει παντού, μα παντού” πρόσθεσε.

Μάλιστα πρόκειται για μεγάλης συχνότητας φαινόμενο. “Ενώ αυτό το είχαμε μια φορά το μήνα πλέον το έχεις μια φορά την εβδομάδα! Μέρα παρά μέρα. Γι αυτό και κάνουμε έκκληση. Ό,τι πετάμε εμείς θα το λουστούμε. Και τα συνεργεία παλεύουν μέρα νύχτα για να κρατήσουν τα αντλιοστάσια ανοικτά. Να μην έχουμε δηλαδή τέτοιου είδους προβλήματα. Ας το σεβαστεί αυτό ο κόσμος μια και όλο αυτό στο τέλος σε εμάς γυρίζει.

Πέρα από το έξτρα κόστος μάλιστα μια και υπάρχει μια μεγάλη δαπάνη επιπλέον για να αλλάξει ο εξοπλισμός που έχει φθαρεί. Γι αυτό λέμε να προσέχουμε για να έχουμε. Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να το επικοινωνήσουμε σε πολύ κόσμο.

Κάτι άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε. Ειλικρινά” σημείωσε με νόημα και μάλιστα πρόσθεσε ότι θα γίνει και συνεργασία με επικοινωνιολόγους ώστε να βρεθεί τρόπος να σταματήσει αυτή τακτική.

Ο ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑΣ

Προχθές εξάλλου η ΔΕΥΑΚ βρέθηκε στον Αμυγδαλεώνα σε ένα έργο συντήρησης. “Υπάρχει ένα θέμα κοντά στην πλατεία του Αμυγδαλεώνα που έχει επισκευασθεί μάλιστα και δη αρκετές φορές και πρέπει να αλλαχθεί η βάνα αυτή. Συνεργείο επί τόπου και άμεση παρέμβαση για να αλλαχθεί η βάνα” σημείωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθρο“Κόψαμε δέντρα με σύνεση και προσοχή” τονίζει ο Αντιδήμαρχο Κυριάκος Σταυρίδης
Επόμενο άρθροΔΕΥΑ Θάσου: Κάνει έργο χωρίς να έχει οφειλές