Θετική κρίνεται η επιδημιολογική κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σε σχέση με άλλες περιοχές. Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αλέξης Πολίτης κ. σημείωσε πως τα κρούσματα διαρκώς μειώνονται και η επιδημιακή εικόνα δεν έχει καμίας σχέση με αυτήν του Νοεμβρίου. Παράλληλα σημείωσε με νόημα ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο ιός σε καμία περίπτωση. Την ίδια ώρα που μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 1700 άτομα περίπου..

Όπως ανέφερε «Εκτιμώ πως πάμε καλύτερα και τον λένε οι αριθμοί και η γενική κατάσταση της Καβάλας που είναι καλή και δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα των δύο περασμένων μηνών, όπου βιώσαμε τραγικές καταστάσεις. Όλο αυτό το αφήσαμε πίσω μας και εκτιμώ πως δεν θα ξανακάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε εκ νέου τον ιό , αφού όσοι λαοί τον υποτίμησαν τιμωρήθηκαν αυστηρά και μείς όταν το κάναμε τους τρείς καλοκαιρινούς μήνες, το δεύτερο κύμα ήρθε και μας χτύπησε αλύπητα».

ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Όσον αφορά τα εμβόλια είπε ότι «στην Καβάλα έχουν εμβολιαστεί περίπου 1700 άτομα δηλαδή το 1,2 του πληθυσμού και κάτι αντίστοιχο σημειώνεται σε πανελλαδικό επίπεδο, αφού είναι μια αργή διαδικασία, αφού περιέχει και την επαναληπτική δόση που θα καθυστερήσει τους εμβολιασμούς αρκετά. Η Pfizer που είναι η μόνη εταιρία που παράγει τα εμβόλια, είναι πρακτικά αδύνατον να καλύψει τις ανάγκες όλου του κόσμου. Σιγά –σιγά όμως και οι υπόλοιπες εταιρίες θα προσθέσουν τα εργαλεία εμβολιασμού στην φαρέτρα μας και θα μας καλύψουν παγκόσμια πιο γρήγορα. Για την ώρα εμβολιάστηκαν οι μεγαλύτεροι άνθρωποι, όχι όλοι οι υγειονομικοί, αλλά ότι είναι καινούργιο και μαζικό αργεί. Σιγά -σιγά θα βρούμε τα πατήματά μας και μέχρι τον Μάρτιο θα εμβολιαστεί πολύ περισσότερος κόσμος . Για την ιστορία 3-4% του πληθυσμού εκτιμάται πως έχει νοσήσει και έτσι έφερε μια φυσική ανοσία και το 1% έχει εμβολιαστεί. Άρα το 5% του ελληνικού πληθυσμού έκανε αντισώματα και μέχρι το 70% που είναι το επιθυμητό ποσοστό για ανοσία μας φέρνει αρκετά μακριά από τα ζητούμενα. Επομένως πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Σχετικά με την κολχικίνη είναι ένα γνωστό παλιό φάρμακο εκατό ετών που το έβγαλε στην επικαιρότητα μια καναδέζικη εταιρία και έδειξε πως βοηθά τους ανθρώπους που νοσούν και δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν αν αρρωστήσουν. Η δοκιμή έγινε σε ηλικίες άνω των 78 ετών, με υποκείμενα νοσήματα. Στην συγκεκριμένη μελέτη φάνηκε ότι βοήθησε σημαντικά με εντυπωσιακά νούμερα. Είναι ένα χρήσιμο φάρμακο χωρίς παρενέργειες , οπότε αν ισχύσει αυτό που λέει η μελέτη και αν αποδειχτεί στην πράξη θα αποκτήσουμε ένα τεράστιο όπλο στην αντιμετώπιση του κορoνοϊού».

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη στον Υπουργό Οικονομικών για την μη επιστρεπτέα προκαταβολή
Επόμενο άρθροΚώστας Πεφάνης: Δεν γίνεται να κάνουμε συμβούλιο στα ραδιόφωνα ή στο δρόμο