Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης για την μη επιστρεπτέα προκαταβολή. Ο κ. Αντωνιάδης ζητά να μην φορολογούνται αυτά τα ποσά λόγω της κρισιμότητας της περιόδου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνιάδης «είναι γνωστό ότι όλες οι Περιφέρειες όπως και η δική μας η ΑΜΘ, μέσα από τα περιφερειακά τους προγράμματα του ΕΣΠΑ, δίνουν κάποια οικονομική βοήθεια και στήριξη στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως και τους αυτοαπασχολούμενους μέσω της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Όμως αυτά τα χρήματα που θα πάρουν οι άνθρωποι της αγοράς, δεν είναι ούτε ακατάσχετα, ούτε αφορολόγητα, ενώ δεν ισχύει το ίδιο με τις μη επιστρεπτέες προκαταβολές που δίνει η Πολιτεία» .

ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Για τον λόγο αυτό έστειλα επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, όπου τονίζω μεταξύ άλλων ότι στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας και πολύ περισσότερο το λιανεμπόριο, έρχονται οι Περιφέρειες και στηρίζουν αυτές τις επιχειρήσεις με χρήματα που δικαιούνται . Δυστυχώς όμως αυτά τα χρήματα δεν είναι αφορολόγητα , ούτε ακατάσχετα, γι` αυτό ζητάμε να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση και να υπάρξει μια πρωτοβουλία από τα αρμόδια υπουργεία, ώστε τα χρήματα που θα δοθούν στους δικαιούχους να μη συμψηφίζονται ούτε με χρέη ή ασφαλιστικές εισφορές των δικαιούχων . Ευελπιστώ ότι θα τύχει αποδοχής η επιστολή αυτή από τους αρμόδιους υπουργούς γιατί απώτερος στόχος όλων μας είναι να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας . Τα χρήματα αυτά ξεκινάνε από 2 έως 20 χιλιάδες ευρώ για την δική μας Περιφέρεια , αλλά στην δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε όλοι μας με κλειστά μαγαζιά εδώ και δυόμιση μήνες τα χρειαζόμαστε απόλυτα. Οι Περιφέρειες στηρίζουν αυτούς τους επαγγελματίες αλλά και η Πολιτεία πρέπει να κάνει το ίδιο».

Προηγούμενο άρθροΤα παράπονα στον Περιφερειάρχη, από τους πλημμυροπαθείς του Μαυρομματίου
Επόμενο άρθροΘετική η εικόνα της Καβάλας απέναντι στον κορωνοϊό όπως τονίζει ο Αλέξης Πολίτης