Η αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καβάλας για να ενημερωθεί σχετικά με το προσωπικό και την έλλειψη λόγω των αναστολών. Η πρόεδρος του Σωματείου κ. Πετράκη Κατερίνα δήλωσε πως ενημέρωσαν την υπουργό για τις ελλείψεις και η ίδια δεσμεύτηκε να δοθεί άμεσα λύση.

Όπως τόνισε αρχικά “Συζητήσαμε για τα προβλήματα και για την λειτουργία του νοσοκομείου. Ήρθαν για να ενημερωθούν για τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Εμείς προτείναμε για τις προσλήψεις να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες γιατί χρειαζόμαστε άμεσα νοσηλευτές. Βέβαια υπάρχουν και άλλες ειδικότητες που πρέπει να καλυφθούν ενώ μιλάμε για μια ενημερωτική μόνο συνάντηση.

Υπάρχουν κάποιες προσλήψεις, όπως το επικουρικό προσωπικό. Βέβαια από το επικουρικό κλήθηκαν 12 άτομα, οι 5 αρνήθηκαν και οι 2 απλά παραιτήθηκαν. Οι συνθήκες εργασίας είναι δύσκολες και πρέπει να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις.

Βέβαια δεν πρέπει να μιλάμε για 3μηνα γιατί κανείς δεν θα έρθει τότε. Όσο για τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, αυτές αφορούν σε νόμιμα μισθολόγια. Ένας νεοδιόριστος μόνιμος παίρνει λιγότερα από έναν επικουρικό μια και ο μόνιμος έχει μεγαλύτερες εισφορές».

ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Σε ότι αφορά τις ελλείψεις σε νοσηλευτές που δεν επιτρέπουν να λειτουργήσει η 2η κλινική covid στο Νοσοκομείο σημείωσε ότι «“Εμείς έχουμε μια κλινική covid και η δεύτερη δεν λειτουργεί γιατί δεν υπάρχει προσωπικό! Ανάγκες έχουμε μια και στην μια κλινική καθημερινά έχουμε 40 άτομα.

Πέρασαν 42 μέρες από τις αποφάσεις περί αναστολών των ανεμβολίαστων εργαζομένων στο Νοσοκομείο. . Πήραν στην κυβέρνηση μια ανάλγητη απόφαση χωρίς προετοιμασία και ακόμη συζητάμε τον τρόπο πρόσληψης εργαζομένων που θα καλύψουν τις θέσεις των ανεμβολίαστων… .

Εμείς είπαμε στην υπουργό ότι δεν είναι μόνο το θέμα της αναστολής. Ήδη μας έλειπαν πολλοί νοσηλευτές, παρασκευαστές και χειριστές. Τώρα απλά τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο».

Προηγούμενο άρθροΜε ενημέρωση των φοιτητών ξεκίνησε η εβδομάδα στο ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΜήνυμα συμπαράστασης από τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά