Ξεκίνησε χθες η δια ζώσης ενημέρωση των φοιτητών της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας. Ο Κοσμήτορας κ. Θανάσης Μητρόπουλος δήλωσε πως από τις 18 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του Πανεπιστημίου και θα έχει τακτοποιηθεί και το θέμα των καθαριστριών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «από σήμερα (σ.σ. χθες) ξεκίνησε η δια ζώσης ενημερώσεις των φοιτητών μας και σιγά- σιγά επανερχόμαστε στη διά ζώσης λειτουργία του Ιδρύματος. Σε ό,τι αφορά την τακτική έναρξη της διαδικασίας, θα γίνει τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και μέχρι τότε ευελπιστούμε ότι θα έχει τακτοποιηθεί το θέμα της καθαριότητας. Πιστεύω ότι θα έχει ολοκληρωθεί και το θέμα αυτών που θα κάνουν τον έλεγχο για τα πιστοποιητικά covid. Το υπουργείο έχει πιστώσει 170 χιλιάδες ευρώ στο ΔΙΠΑΕ για να προσλάβει προσωπικό να κάνει τους ελέγχους. Άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να είναι ετεροβαρής αυτό, δηλαδή να προσληφθούν περισσότερα άτομα το χειμώνα και λιγότερα το καλοκαίρι. Επίσης θα πρέπει να είναι του γενικού πληθυσμού, άνθρωποι που δεν έχουν μόνιμη απασχόληση και όχι να τα παραχωρήσουμε όλα σε εργολάβους. Πιστεύω ότι αυτό θα αποκατασταθεί μέσα στη βδομάδα».

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ

Πρόσθεσε ότι «ένα θέμα που μας απασχόλησε προχθές στη Διοικούσα είναι ότι ασχέτως αν κάποιος είναι υπέρ η κατά της διά ζώσης διδασκαλίας, είναι υποκριτικό να λέμε ότι θέλουμε τη διά ζώσης αλλά να φέρνουμε ένα σωρό προσκόμματα για να μην γίνει έτσι η διδασκαλία. Αυτό είναι υποκριτικό και το βλέπουμε πάρα πολύ συχνά».

Προηγούμενο άρθροΔιανομή τροφίμων μέσω στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ
Επόμενο άρθροΗ αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάρα ενημερώθηκε για τις ελλείψεις του Νοσοκομείου Καβάλας