Στη διακοπή λειτουργίας του αντλιοστασίου στο Περιγιαλίου προχώρησε η ΔΕΥΑΚ για την αντικατάστασή του. Ο πρόεδρός της κ. Απόστολος Χρόνης ανέφερε ότι θα αντικαταστήσουν 3 αντλίες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «γίνονται εργασίες στο κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων της πόλης Α5 που βρίσκεται στο Περιγιάλι κάτω από τον ΟΑΕΔ. Προχωράμε την αντικατάσταση όλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, τη ριζική ανακατασκευή του αντλιοστασίου καθώς ανεβαίνουν πάνω στην επιφάνεια του εδάφους οι μετασχηματιστές, οι ηλεκτρολογικοί πίνακες, καθώς έχει πλημμυρίσει 3 φορές μέχρι σήμερα και είπαμε ότι θα φροντίσουμε να μην ξανασυμβεί αυτό. Με τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ΑΜΘ έχουμε πάρει από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 750 χιλιάδες ευρώ και αντικαθιστούνται όλα. Γίνονται εργασίες μέσα ηλεκτρολογικής φύσεως και θα πληρώσουμε τον αγωγό που είχαμε αδειάσει για να μπορέσουν να μπουν οι τρεις και καινούργιες αντλίες. Την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά το 50% του αντλιοστασίου και μετά θα προχωρήσουμε στο άλλο μισό. Γι’ αυτό και δώσαμε τη διακοπή που δεν θα επηρεάσει τους πολίτες. Μέχρι το μεσημέρι (σ.σ. χθες) θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εργασιών και θα τελειώσουμε».

ΚΩΔΙΚΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Για τους κωδικούς πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ στις τράπεζες είπε ότι «υπάρχει αλλαγή. Μας ζήτησε η Εθνική Τράπεζα από το ΔΙΑΣ ακόμη, να αλλάξουμε τους κωδικούς ηλεκτρονικής πληρωμής μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Εμείς το κάναμε εμπρόθεσμα οπότε από την Τετάρτη όλοι οι συμπολίτες μας μπορούν να πληρώνουν λογαριασμούς με το καινούργιο RF που υπάρχει στον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής. Μπορούν να μπαίνουν με το Internet Banking μέσα στις τράπεζές τους και να πληρώνουν κανονικά με τον κωδικό. Απλά δεν είναι όπως το παλιό σύστημα. Αν πάνε να πληρώσουν μέσω της ΔΕΥΑ δεν θα μπορεί να γίνεται αυτό. Θα πρέπει να μπαίνουν εκεί που λέει στην Τράπεζα επάνω μια επιλογή που λέει πληρωμή με κωδικό RF και να πληρώνουν μέσω αυτού του κωδικού. Επειδή έγινε αυτή η αλλαγή στις τράπεζες υπήρξε ένα θέμα με τους λογαριασμούς που έχουν πάγιες εντολές, η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Μαρτίου 2022, δηλαδή σε 10 μέρες περίπου, οπότε ό,τι λογαριασμός και να τους έρθει δεν χρειάζεται να το λάβουν υπ’ όψιν, αν υπάρχουν προσαυξήσεις. Η διόρθωση θα γίνει αυτόματα και από 8 Μαρτίου θα λειτουργεί κανονικά και αυτό το σύστημα με τις πάγιες εντολές.

Γενικά με τους λογαριασμούς, επειδή είμαστε σε μία διαδικασία αλλαγής του μηχανογραφικού συστήματος του λογισμικού, μπορεί να υπάρξουν κάποια λάθη γιατί προσπαθεί το ένα πρόγραμμα να κουμπώσει με το άλλο. Είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο αλλά να ξέρουν οι συμπολίτες μας ότι δεν πρόκειται να ζημιωθούν ή να χάσουν κάτι. Πολύ σύντομα θα λειτουργήσει το πρόγραμμα και ό,τι λάθος υπάρχει το διορθώνουν οι προγραμματιστές.

Οι εξοφλητικοί λογαριασμοί που θα βγουν θα αρχίσουν από τις 9 Μαρτίου κι εκεί θα γίνουν όλες οι διορθώσεις».

Προηγούμενο άρθροΜεγαλύτερη μείωση των περιστατικών covid περίμεναν στο Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΕπιτυχημένη η εκδήλωση του Δήμου Θάσου στη Ρουμανία