Σταδιακή υποχώρηση παρατηρείται στα περιστατικά κορωνοϊού στο Νοσοκομείου Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διοικητή του, κ. Ντίνο Κλειτσιώτη, η αποκλιμάκωση είναι βασανιστική καθώς ανέμεναν να υπάρχει μεγαλύτερη υποχώρηση των κρουσμάτων. Χθες νοσηλευόντουσαν 30 ασθενείς στην κλινική και 3 στην ΜΕΘ ενώ έχουν μειωθεί οι εμβολιασμοί.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «είναι γεγονός ότι έχουμε μια αποκλιμάκωση αλλά βασανιστική. Τις τελευταίες 15-20 μέρες τα περιστατικά που νοσηλεύουμε κυμαίνονται περίπου στα 30. Στη ΜΕΘ έχουμε αυτήν τη στιγμή έχουμε 3 συμπολίτες μας. Είναι ορατή η αποκλιμάκωση αλλά την περιμέναμε καλύτερη. Τα εισιτήρια με τα εξιτήρια είναι σχεδόν ίδια καθημερινά και αυτό είναι καλό που είναι σταθερό αλλά θα προτιμούσαμε όλοι μας να ήμασταν σε μία επιπλέον αποκλιμάκωση. Ας ελπίσουμε το επόμενο διάστημα, όπως λέγεται από τους πιο έγκριτους γιατρούς, ότι μέχρι τις 10-15 Μαρτίου θα έχουμε μεγαλύτερη πτώση των περιστατικών».

ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς τα εμβόλια έχουν πέσει κατακόρυφα. Ο κόσμος, πλέον, συνεχίζει να μην εμβολιάζεται. Έχουν πέσει και σε πανελλήνιο επίπεδο οι αριθμοί. Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να πω ότι τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουμε πρωί και απόγευμα δέχονται ελάχιστους συμπολίτες μας και αυτό δεν είναι καλό, ειδικά για τους ηλικιωμένους που τα περιστατικά που αυτήν τη στιγμή νοσηλεύουμε είναι κατά μεγαλύτερο ποσοστό μεγάλης ηλικίας και ανεμβολίαστοι. Γι’ αυτό κάνω μια τελευταία προτροπή στους συμπολίτες μας ειδικά στους ηλικιωμένους να το σκεφτούν καλά και να εμβολιαστούν. Κάνω την ύστατη προσπάθεια σ’ αυτούς που επιμένουν να μην εμβολιάζονται».

Προηγούμενο άρθροΣτις φλόγες του πολέμου η Ουκρανία: Πυραυλικές επιθέσεις σε Κίεβο και Ζαπορίζια – Καταρρίφθηκε ρωσικό αεροσκάφος
Επόμενο άρθροΕργασίες στο κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων Α5 έκανε χθες η ΔΕΥΑΚ