Διέψευσε κατηγορηματικά η κα Πρασσά, πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ την ύπαρξη εικονικών τιμολογίων όπως ισχυρίστηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» κ. Μάκης Παπαδόπουλος. Μάλιστα εκτάκτως χθες συνεδρίασε το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ για το θέμα αυτό.

Η κα Πρασσά δήλωσε νωρίτερα ότι «ειλικρινά το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο εξεπλάγην. Έπεσα από τα σύννεφα διότι είναι πάρα πολύ βαριά η κατηγορία. Ο κ. Παπαδόπουλος ισχυρίστηκε ότι κόβονται εικονικά τιμολόγια στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και σε άλλα νομικά πρόσωπα. Προφανώς μιλούσε και για το Ωδείο, μιλούσε και για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τις επιτροπές αυτές. Αντέδρασα πάρα πολύ άσχημα διότι θέλω να φέρει αποδεικτικά στοιχεία, να μας φέρει ένα εικονικό τιμολόγιο. Είπε ότι το ανέφερε στο συμβούλιο και του το μετέφερε, το μέλος του συμβουλίου που ανήκεις στην παράταξή του κ κα Μαυρίδου, στον ίδιο, ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Θοδωρής Γκόνης, μιλάει για εικονικά τιμολόγια. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Απόψε (σ.σ. χθες) έχουμε συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ. Ελπίζω να είναι εκεί το μέλος του κ. Παπαδόπουλου, η κα Μαυρίδου, να δώσει εξηγήσεις. Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί ακούγοντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, μίλησε ο κ. Αχιλλέας Νικολαϊδης, υποψήφιος με την παράταξη του κ. Μάκη Παπαδόπουλου, και είπε ότι δεν είναι έτσι. Πρότειναν ο καλλιτεχνικός διευθυντής εικονικά τιμολόγια. Μιλώντας με όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, και τους ρώτησα με μεγάλη αγωνία αν ακούστηκε ποτέ, σε οποιοδήποτε συμβούλιο, η λέξη εικονικό τιμολόγιο. Κανείς δεν θυμάται κάτι τέτοιο».

ΑΠΕΙΡΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Από ‘κει και πέρα το μυαλό μου πάει στην επιπολαιότητα, στην απειρία -δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω- της κας Μαυρίδου. Στα συμβούλια συζητούνται πάρα πολλά, οι αποφάσεις όμως που παίρνονται είναι το πιο σημαντικό. Στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας είναι καθ’ όλα νόμιμο. Πάει με τις διαδικασίες, όπως προβλέπονται από τους νόμους και ουδέποτε έχει κάνει κάτι τέτοιο.

Σήμερα (σ.σ. χθες) πάλι άκουσα σε ραδιοφωνικό σταθμό βγήκε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Δημητριάδης που ανήκει στην παράταξη του κ. Θεόδωρου Μουριάδη. Και αυτός το διέψευσε. Υποψιάζεται ότι είναι κάποιο συγκεκριμένο συμβούλιο όπου προσπαθούσαμε να βρούμε μία λύση. Κάτι πρότεινε ο κ. Γκόνης. Για 200 ευρώ, αν είναι όντως αυτό, γιατί πρέπει να ακούσουμε τη δήλωση της κας Μαυρίδη το βράδυ. Δεν ξέρω εγώ για τι μιλάνε. Είναι διαφορετικοί άνθρωποι απ’ ό,τι εμείς. Εμείς πηγαίνουμε με το πνεύμα του νόμου και όχι με το γράμμα του νόμου. Ίσως πρότεινε κάτι αλλά εμείς είμαστε ένα συμβούλιο το οποίο ασκεί διοίκηση και την ασκεί με κάθε νόμιμο τρόπο. Αυτή είναι μία αριστοτελική θεωρεία, το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Παρεξηγούμαι με τον κ. Γκόνη, διότι οι καλλιτέχνες σκέφτονται εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι σκεφτόμαστε εμείς που κάνουμε διοίκηση. Πρότεινα εγώ τον νόμιμο τρόπο, για μία μεταφορική εταιρεία πρέπει να ήταν, απ’ ό΄τι λέει ο κ. Δημητριάδης. Περιμένουμε να μας πει η κα Μαυρίδου, για ποιο συμβούλιο συγκεκριμένα μιλάει, πώς θα μεταφερθούν τα σκηνικά σε μία περιοδεία που θα πηγαίναμε. Και δεν το δεχθήκαμε. Πολλά ακούγονται και συζητιόνται στα συμβούλια αλλά δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται. Και τα σκηνικά πήγαν κανονικά με μεταφορική εταιρεία και υπάρχουν και τιμολόγια. Και αν νομίζουν ότι είναι εικονικά, ας ρωτήσουν και τον ιδιοκτήτη της μεταφορικής εταιρείας».

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Τέλος ανέφερε ότι «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι εννοεί η κα Μαυρίδου. Θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο διοικητικό συμβούλιο, να μας φέρουν έστω και ένα εικονικό τιμολόγιο κι από εκεί και πέρα αν δεν μπορεί, να ζητήσει συγνώμη και να ανακαλέσει και μάλιστα όχι μόνο στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ αλλά να πάει και στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καβάλας και να πει τα ίδια πράγματα,. Εγώ περιμένω να δω εικονικό τιμολόγιο. Λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν είναι τρόπος αυτός να κάνουμε προεκλογική εκστρατεία. Υποτίθεται ότι με τον καινούργιο εκλογικό νόμο θα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε. Ίσως βρίσκονται σε κατάσταση πανικού στην παράταξη του κ. Παπαδόπουλου, επειδή η δήμαρχός μας έχει δώσει μία λύση για τη γέφυρα; Επειδή θα φέρει το νερό στον πρώην δήμο Φιλίππων; Επειδή τα γκάλοπ δείχνουν τη δήμαρχό μας πρώτη; Μία εικασία κάνω και λέω ότι δεν θα πρέπει να άγονται και να φέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο οι κινήσεις πανικού. Ειδικά όταν υπάρχουν ψευδείς κατηγορίες».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΑντιπρύτανης ΤΕΙ ΑΜΘ: Η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί «ξύλινη» γλώσσα για το θέμα του νέου Πανεπιστημίου
Επόμενο άρθροΕξαιρετική εμφάνιση στο «Flower Cup 2019» οι αθλήτριες του Α.Ο. Παλμός Καβάλας