Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, οι εντολές που έχουν είναι να συνεχιστεί η δια ζώσης εκπαίδευση και τα τεστ στους μαθητές.

Συγκεκριμένα είπε ότι «βλέπουμε μία αύξηση θετικών κρουσμάτων στα σχολεία. Αυτό είναι φυσιολογικό καθώς και έξω στην κοινωνία παρατηρείται κάτι αντίστοιχο. Όμως υπάρχει η βούληση του υπουργείου Παιδείας και οι οδηγίες των ειδικών να συνεχιστεί δια ζώσης η εκπαιδευτική διαδικασία. Φέτος έχουμε δύο βασικά όπλα τα χέρια μας. Τον εμβολιασμό που για τους εκπαιδευτικούς έχει γίνει σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό –το 88% είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει- και τους πυκνούς διαγνωστικούς ελέγχους. Όταν παρουσιάζεται θετικό κρούσμα σε ένα σχολείο, γίνονται μέχρι και 7 έλεγχοι την εβδομάδα σε μαθητές που είναι σε κοντινές θέσεις με το παιδί που διαγνώστηκε θετικό. Με αυτά τα όπλα θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τη διασπορά».

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Πρόσθεσε ότι «είναι θέμα των ειδικών και δεν θέλω να κάνω εκτίμηση πώς θα πάει η κατάσταση. Εμείς καταγράφουμε καθημερινά την κατάσταση που στέλνουμε και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στο υπουργείο. Επίσης έχουν γνώση ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας, ο ΕΟΔΥ και οι ειδικοί. Αυτοί βλέπουν την κατάσταση και αυτοί θα αποφασίζουν τι θα γίνει με τα σχολεία. Όμως η μέχρι τώρα πληροφόρηση και οι διαβεβαιώσεις είναι ότι δεν συζητιέται καν το θέμα του κλεισίματος των σχολείων.

Νομίζω ότι στις σχολικές μονάδες η διασπορά είναι μικρότερη. Οι εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν τα μέτρα που προβλέπονται. Μέσα στις σχολικές μονάδες εφαρμόζονται όλα τα μέτρα με τη δική τους επιτήρηση. Έξω, όμως, δεν ξέρουμε να γίνεται κάτι τέτοιο. Κι ένα άλλο δείγμα είναι ότι βλέπουμε κρούσματα αλλά είναι διασπασμένα, πλην δύο σχολείων που ήταν πολλά σε ένα τμήμα. Σε ένα τμήμα έχουν φτάσει μέχρι και 7 κρούσματα. Συνεπώς, όταν εντοπίζεται θετικό κρούσματα γίνεται έλεγχος και σταματάει η διασπορά. Προτρέπω τους γονείς να κάνουν τα σελφ τεστ που τους δίνει δωρεάν η Πολιτεία και να τα κάνουν κανονικά. Αν γίνει αυτό μπορούμε να σταματήσουμε τη διασπορά και να συνεχίσουμε τη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία που είναι πάρα πολύ σημαντική για τους μαθητές μας».

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Παπαδόπουλος: Κακώς καλλιεργήθηκαν οι προσδοκίες ότι κάναμε το εμβόλιο και τελειώσαμε
Επόμενο άρθροΡεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων εκτιμούν για το 2022 οι φορείς της Καβάλας